• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Aplikacje z interfejsem graficznym jak to zrobić w c++?

+4 głosów
6,272 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2015 w C i C++ przez Don Matteo Stary wyjadacz (12,380 p.)
Kiedyś pisałem program w builder c++, ale problem z tym programem był taki że po ściągnięciu się sciągną mi się razem z wirusem i cały komputer formatowałem, ale 1 program napisałem.

Czy znacie jakiś program podobny do buildera gdzie też przeciąga się timerki buttony na okno aplikacji i dopisuje się do nich kod c++?

Chciałbym dostać od was linka do programu pod linuxa gdzie mógłbym programować w c++.

Że tak powiem jestem ziolony jeśli chodzi o c++ chociarz buildera nieco ogarnołem.

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2015 przez bazinga15 Maniak (54,580 p.)
wybrane 12 kwietnia 2015 przez Don Matteo
 
Najlepsza
Nie wiem czemu twój Builder miał wirusy, ale mnie nic się nie dzieje. Jak założyłem temat ,,Program do aplikacji okienkowych", to mi napisały dwie osoby żebym zobaczył Qt creator. Jeszcze nie sprawdziłem, ale ty możesz już sprawdzić :) Jeśli chcesz jeszcze raz z Builderem spróbować, to tutaj masz link do instalowania Buildera z Panem Zet :)

https://www.youtube.com/watch?v=IW3jXjmIon8
komentarz 12 kwietnia 2015 przez Don Matteo Stary wyjadacz (12,380 p.)
Ja mam linuksa. Qt creator to aplikacja w interfejsie graficznym zw zobaczę wielkie dzięki.
+2 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (33,280 p.)
Hmmm, a spróbuj z biblioteką a nie programem który odrazu tworzy ikonki, można sporo się nauczyć o działaniu takich właśnie programów okienkowych. Ja osobiście polecam SFML https://www.youtube.com/watch?v=kAbkFY6lwAY ten pan prowadzi bardzo ciekawe tutki, przy okazji nauczysz się programowc obiektowo
0 głosów
odpowiedź 19 kwietnia 2015 przez Dash Nałogowiec (29,810 p.)
Tak, zdecydowanie polecam tutoriale CodingMadeEasy. Pomimo "luźnej" formy wszystko jest tłumaczone w nieziemsko prosty sposób. Jako że używa dość małego zakresu słownictwa, prawie każdy powinien go zrozumieć. Niestety stworzenie w SFML interfejsu czy czegoś takiego może sporo zająć, i zdecydowanie nie będzie to tak proste jak metoda drag&drop.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 495 wizyt
pytanie zadane 17 października 2015 w Inne języki przez Wiru Początkujący (400 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 361 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 93 wizyt
Porady nie od parady
Zadając pytanie postaraj się o poprawną pisownię i czytelne formatowanie tekstu.Kompozycja

65,647 zapytań

112,273 odpowiedzi

236,898 komentarzy

46,641 pasjonatów

Przeglądających: 229
Pasjonatów: 15 Gości: 214

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...