• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

W jakim języku najlepiej stworzyć galerie zdjęć

0 głosów
1,668 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2015 w HTML i CSS przez NumberOne Początkujący (300 p.)
Witam,

Mam pytanie odnośnie tego w jakim języku najlepiej zrobić galerie zdjęć na stronę internetową i czy dałoby się tak zrobić aby osoba nieznająca się w ogóle na kodzie mogła po prostu wrzucać zdjęcia do folderu który będzie wczytywała strona internetowa?

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 2 listopada 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
Pewnie że można, napisz swojego mini-cms'a.

Samą galerie zdjęć najlepiej w javascriptcie, a dodawanie zdjęć i rozszerzanie galerii ja bym napisał backendowo, czyli na przykład w PHP czy w Python'ie
+1 głos
odpowiedź 2 listopada 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Po co tworzyć koło od nowa skoro masz dziesiątki sprawdzonych galerii?
komentarz 2 listopada 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)
To proste, stworzenie czegoś samemu daje dużo więcej wiedzy i satysfakcji.
komentarz 2 listopada 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
A przy okazji jest ułomne i nie nadaje się do niczego więcej jak testowania.
komentarz 2 listopada 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)
Większość dzieł początkujących nadaje się tylko do testowania. Ja mimo wszystko jestem zwolennikiem samodzielnego pisania kodu, oczywiście bez przesadzania.
komentarz 2 listopada 2015 przez NumberOne Początkujący (300 p.)
edycja 2 listopada 2015 przez NumberOne
Znacie jakieś strony które posiadają darmowe gotowe galerie i wytłumaczenie gdzie co wrzucić? Jestem amatorem w tej dziedzinie ;p póki co koduje w html i css.
komentarz 2 listopada 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
komentarz 6 listopada 2015 przez mwoleyko Nowicjusz (100 p.)
Dla mnie tworzenie programu od zera to niepotrzebna harówka, podczas gdy można się poświecić czemuś innemu, no, ale co kto lubi ;)
0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2015 przez Manickus Obywatel (1,030 p.)
Proponuje spróbować z jakiś wtyczek do JQuery (tutki znajdziesz np. na utube) oraz gotowego szablonu html5. Myślę że jeśli odwiedzasz tą stronę to interesuję Cię w jakiś sposób programowanie. A to pozwoli w prosty sposób stworzyć Twoją galerię. Jeśli  będziesz chciał dodać możliwość komentarzy to równierz propnuję w Twoim wypadku jeśli programowanie webowe Cię nie interesuje skorzystać z gotowych rozwiązań.
0 głosów
odpowiedź 6 listopada 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)

Hej, jest cała masa gotowych skryptów galerii, na początek proponuję zerknąć tutaj, prosta, ładna galeria w CSS.
Możesz poszukać również gotowych skryptórw na galerie w JQuery, nie ma w tym raczej nic skomplikowanego, większość z gotowych skryptów wymaga jedynie skopiowania plików i wrzucenia ich na serwer.
Zobacz ten przykład. ;-)

Dodatkowo możesz przejrzeć kilka gotowych skryptów na tej stronie. 

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 5,504 wizyt
pytanie zadane 31 października 2015 w HTML i CSS przez Piotrek Karasiński Obywatel (1,870 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 409 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2018 w Systemy CMS przez Krzysio4224 Obywatel (1,690 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 171 wizyt

93,776 zapytań

142,736 odpowiedzi

323,388 komentarzy

63,381 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...