Oczywiście że warto - pytanie tylko gdzie. Bo w jednym technikum gracie w CSa a w innym piszecie programy.
Ja polecam Świdwińskie :) (autoreklama) A to ze względu, że naprawdę ostro tam zapieprzaliśmy od pierwszego dnia. Prowadzone przez dwóch Panów absolwentów WATu i byłych pracowników jednostki wojskowej w okolicy.
Zwykle na około 30 osób zdają wszyscy, ale zdarza się jednostka która nie zda technika.
Przychodzili do nas z różnych techników informatycznych jak jeszcze tam uczęszczałem. Jeden chłopak po pierwszym dniu zrezygnował przerażony Javą. Inni rezygnowali po tygodniu czy semestrze. Po prostu nauczeni w poprzednich technikach nic nie robienia.
Był również rozbójnik - ilość wiedzy porównywalna do egzaminu na studiach bądź porządnego kolokwium zaliczającego. W zasadzie cały materiał od pierwszej klasy do 3 włącznie. Sam zakuwałem do niego przez ponad miesiąc 
Teraz czemu warto iść do Technikum informatycznego? Oklepane "bo masz fach w ręku". I w sumie nie papier jest najważniejszy, tylko miesięczne praktyki zawodowe jako technik informatyk. Pamiętam jak poszedłem na kilka pierwszych rozmów kwalifikacyjnych z chęcią bycia programistą. Okazało się, że na 3 pierwszych rozmowach byli bardziej zainteresowani zatrudnieniem mnie jako technik, sprzętowiec, tester sprzętu czy wdrożeniowiec.
Więc z moich doświadczeń - warto :) Tylko musisz dobrze trafić z technikum. My przedmioty zawodowe mieliśmy na najwyższym poziomie, ale na tym też cierpiały przedmioty przygotowujące do matur - co odzwierciedlało się tym, że większość uczniów musiało wybrać słabsze studia ze względu na słabsze matury.