• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ile czasu zajęła Ci nauka języka/języków programowania?

–6 głosów
8,631 wizyt
pytanie zadane 31 października 2015 w Offtop przez Wartownik Obywatel (1,990 p.)

8 odpowiedzi

+11 głosów
odpowiedź 31 października 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Oficjalnie od dzisiaj usuwam posty, które nie mają treści a sam temat. Kropka. A jak obywatel będzie powtarzał takie posty i naliczę mu więcej niż 5 to dostanie ostateczne ostrzeżenie. Przy szóstym razie banuje konto.
komentarz 31 października 2015 przez xR Mądrala (6,260 p.)
I słusznie, strasznie irytująca rzecz
komentarz 2 listopada 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

[...]mu więcej niż 5 to dostanie [...]

Proponuję więcej niż 1 :) 5 to nas trochę pomęczy :D 

komentarz 2 listopada 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

@up Popieram, ale może dajmy 2 szanse. Do 3 razy sztuka wink

W każdym razie trzeba by przeprowadzić nowelizację regulaminu, żeby zasady były dość jasne :)

+6 głosów
odpowiedź 31 października 2015 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Ja bym to pytanie bardziej sprecyzował. Nie da się nauczyć języka programowania w całości, gdyż prawie codziennie powstają nowe biblioteki(lub są rozwijane te istniejące), co jakiś czas wychodzi nowy standard języka - człowiek uczy się przez całe życie :)
+5 głosów
odpowiedź 31 października 2015 przez Javowiec Pasjonat (21,560 p.)

Człowiek uczy się całe życie wink

0 głosów
odpowiedź 31 października 2015 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Podstawy i obiektówkę c++ w jakieś 2/3 miesiące, a podstawowe podstawy javy w 30 min
0 głosów
odpowiedź 1 listopada 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)
Co jakiś czas uczę się nowego języka i zajmuje mi to około 1 tyg. No chyba, że język jest w nowym paradygmacie, jak asembler, to wtedy minimum kilka miesięcy.

Samego programowania uczyłem się jednak ~2.5 roku.
0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2015 przez Adrian223355 Nowicjusz (140 p.)

wiesz... ja się uczę 2-3 miesięcy i u pana Mirosława Zelenta wykułem już 10 lekcji C++, 2 lekcje Objects C++. Moze to krotki czas ale mi rozwijanie pasji przychodzi szybko. Ale to nie zmienia zdania że programowania uczy się całe życie ;)

wink

0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2015 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
Srednio "nauka" nowego języka zajmuje mi jakieś 10-30 minut, ale to tylko poznanie składni i podstawowych funkcji, faktyczna nauka danego języka programowania trwa całe życie, bo język programowania się stale rozwija i dochodzą nowe rzeczy, więc w praktyce oprócz twórcy języka nie ma osoby, która by w 100% znała dany język, a może nawet twórca nie do końca w 100% zna swój język, bo z biegiem czasu masa innych ludzi bierze udział w rozwoju języka.
–4 głosów
odpowiedź 3 listopada 2015 przez Wartownik Obywatel (1,990 p.)
XDDDDDD

Tylko nie to!

Co ja wtedy zrobie?

Przecież ban na tym forum to straszna sprawa, największa beka grana jest z tych którzy nie potrafili się domyślić że chodziło mi tak naprawdę o poziom w którym sprawnie posługujemy się danym językiem a na dole widzę już "hurr języka uczy się całe życie durr usuń konto" no co wy nie powiecie  XDDDD
komentarz 3 listopada 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
Za takie posty proponuję banować bez ostrzeżeń.

"beka", "XDDDD", "domyślić"

Nikt nie będzie zastanawiał się co ci siedzi w głowie.

Można jedynie zuważyć, że niektórzy zatrzymują się na poziomie gimnazjum.
komentarz 3 listopada 2015 przez Wartownik Obywatel (1,990 p.)
Wywnioskowałeś że zatrzymałem się na poziomie gimnazjum po tym że użyłem słów ,,beka" ,XDDD" i ,,domyślić", ciekawe, przyznam szczerze że jestem pod ogromnym wrażeniem.Pozdrawiam i dzięki za czytanie ze zrozumieniem ;)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 431 wizyt
pytanie zadane 25 lutego 2017 w Inne języki przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)
–2 głosów
0 odpowiedzi 276 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia 2022 w JavaScript przez Frix4200 Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 669 wizyt

93,600 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,085 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...