• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomoc przy grze rpg (JavaScript)

VPS Starter Arubacloud
+8 głosów
601 wizyt
pytanie zadane 26 października 2015 w JavaScript przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
edycja 26 października 2015 przez Mizukage

Wlasnie tworze gre rpg bazującą na rozgrywce z mmorpg.
Przydal by sie ktoś kto umie obsługiwać program Tile i chcial by zrobic jakieś mapy z gotowych tilesetów.

 

Kilka screenów z gry w obecnej fazie 

 

 

 

 

 

 

Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał SAO to sprawdzcie koniecznie Odcinki z napisami online

9 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 listopada 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
 
Najlepsza

Troche zwolnilem, bo wiecej czasu zajmuje mi debugowanie niz pisanie nowego kodu :)
Ale czesto można ogladać to na żywo na livecoding link https://www.livecoding.tv/tsuchikage/

+2 głosów
odpowiedź 7 listopada 2015 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)

Nienawidzę Cię Mizukage angry. Ja się pytam czemu wstawiasz linki do takich zajebistych seriali!!! Nawet nie wiedziałem, że anime tak może wciągnąć. W ciagu jednego dnia obejrzałem pierwszy sezon :D Czekam na grę z niecierpliwością yes

komentarz 7 listopada 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Tak to jest że wielu ludzi nawet nie odpali anime bo to (chinskie bajki dla dzieci i emo zjebow) a prawda jest taka ze dobre animie bije na głowe nie jeden dobry film czy serial :D

Akurat SAO to strzal w stope producentów, To byl materiał na przynajmniej 200 odcinków a oni zrobili z tego coś jak streszczenie/trailer   w trzecim odcinku jest juz chyba 45 piętro.. Tego im ludzie nie wybacza
+1 głos
odpowiedź 26 października 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
Bardzo mi się podoba, że znalazła się kolejna osoba korzystająca z biblioteki Phaser. Życzę sukcesu w tworzeniu gry.
+1 głos
odpowiedź 26 października 2015 przez KIG Użytkownik (950 p.)

fajne smiley ()()()()()()()

+1 głos
odpowiedź 26 października 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)
Robisz grę na podstawie SAO? To jest anime przy którym zarywałem nocki ;p. Ode mnie masz wielkiego plusika za tematykę gry ;)
komentarz 26 października 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Tak, wiadomo grafika nie będzie jak z SAO ale dźwieki juz tak ;)
komentarz 26 października 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)
Robisz fabularnie względem anime czy tylko wzorujesz się na SAO jako grze?
komentarz 26 października 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Tylko wzoruje, cięzko było by zrobic taką jak sao chociażby z powodu tego ze SAO musiało by byc prawdziwnym MMO bo robienie ogromnych map z ekspowiskami dla jednego gracza nie mialo by sensu, tak samo solowanie bosów bo innych graczy brak :)
komentarz 26 października 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)
Zawsze możesz zrobić parę botów ;) W SAO było 10.000 graczy więc świat w grze powinien być żywy.
komentarz 26 października 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Mysle ze kilka atrap mozna ustawic
komentarz 26 października 2015 przez emSon Stary wyjadacz (10,480 p.)
W początkowym mieście powinieneś mieć NPC przy targu i jakieś boty kręcące się i czasami stające przy stoiskach, na expowiskach mógłbyś mieć jakieś atrapy graczy, którzy nieskończenie długo walczyłyby z jednym mobem, a do bossów też pare bocików można by wcisnąć.

BTW. ile zamierzasz zrobić pięter?
komentarz 26 października 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Na razie to dopiero tworze mechanike gry
+1 głos
odpowiedź 26 października 2015 przez niezalogowany
Życzę powodzenia! :) Może być ciekawy projekcik!
0 głosów
odpowiedź 26 października 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
Takie małe pytanko, robisz w C# czy C++? (A może C?)
komentarz 26 października 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,340 p.)
Nie widzisz, że kod jest w JS? Nawet kategoria pytania wiele ci może pokazać.
komentarz 26 października 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
Pytanie co z serwerem?
komentarz 26 października 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
Może i jest, ale JS dopiero się uczę :D
Trolololo
komentarz 26 października 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Silnik Phaser w JavaScript.

Co do serwera to obecnie gra nie jest mmo, może kiedyś będzie ktoś kto bedzie chciał ja przenieść w swiat online.
komentarz 5 listopada 2015 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
@writen a co, że niby w js nie można napisać serwera? ;_;
komentarz 5 listopada 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)

@writen a co, że niby w js nie można napisać serwera? ;_;

A to ja gdzieś napisałem, że nie można? 

0 głosów
odpowiedź 26 października 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)

// Wersja Pre Aplha 0.010

- Okno statystyk postaci
- Dźwięk (dzwieki z SAO)
- System punktów doświadczenia, poziomów postaci i rozwijania buildu
- System PvE - Statystyki postaci i mobów (HP,STR,AGI) + broń i bonus od lvl
- Mapa pierwszego pietra (70%) , Mapa instancji (50%), Instancja komnata pierwszego mini  bosa (0%)
- Interaktywny pasek życia (długość wg. %punktów życia oraz zmiana kolorów przy low hp)
- Intro wejscia do gry 

komentarz 5 listopada 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
No a gdzie to można zobaczyć?
komentarz 5 listopada 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)

Czasami na https://www.livecoding.tv/tsuchikage/

Teraz szukam 2-3 osób do szybkiego testu tej super wczesnej wersji gry.
 

0 głosów
odpowiedź 5 listopada 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Szukam 2-3 osób które przetestują wersje pre alpha

Gra jest w bardzo wczesnej fazie wiec testy nie zajma dużo czasu chętnym.
Najlepiej jeśli będą to osoby które oglądały Sword Art Online ;)
komentarz 5 listopada 2015 przez SebastianGomularz Dyskutant (9,370 p.)
Kiedy uruchomione jakieś testy
komentarz 5 listopada 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,730 p.)
Jak znajde kogos do testowania tak wczesnej wersji ;)
komentarz 22 listopada 2015 przez Newtonik Gaduła (3,660 p.)
Wiesz co ja oglądałem I sezon SAO chętnie przetestuje pre alpha gdyż bardzo lubię takie klimaty. Może nawet trochę sie naucze JS :)

Podobne pytania

+1 głos
5 odpowiedzi 226 wizyt
pytanie zadane 26 września 2015 w HTML i CSS przez verlix6 Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 357 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2016 w SQL, bazy danych przez kkamczak Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 746 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2018 w JavaScript przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...