• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PHP - Jak pobrać rekord z tabeli w bazie danych mysql

VPS Starter Arubacloud
+3 głosów
1,543 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2015 w PHP przez robert9620 Stary wyjadacz (11,620 p.)
Tak jak w temacie. Mam problem z pobraniem rekordu z tabeli w bazie mysql. Czy mógłbym mi ktoś podrzucic kod na pobranie tego rekordu (czy tam wielu rekordow wszystko jedno bo wogole mi to nie dziala). Polacznie z baza danych mam wiec tylko chce pobrac dane z tabeli.

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
wybrane 11 kwietnia 2015 przez robert9620
 
Najlepsza
    <?php

    session_start();

    require_once "db_connect.php";

    $connect = @new mysqli($host, $user, $password, $db_name);

    if ($connect->connect_errno!=0)
    {
        echo "Error: ".$connect->connect_errno;
    }
    else
    

                $result = $conenct->Query("SELECT * FROM `nazwa`");
                $CzyJestCos = $result->num_rows;
                if($CzyJestCos>0)
                {
                    $wiersz = $result->fetch_assoc();
                    $_SESSION['NazwaSesji] = $wiersz['CoChceszWybrac'];

                    $result->free_result();

                }else{
                 echo "Nie ma takiej tabeli, albo cuś spierniczyłeś";
                }

echo $_SESSION['NazwaSesji'];

$connect->close();

?>

Wydaje mi się że powinno działać.

+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)

Dalismy ci odpowiedź w drugim temacie, nie śmieć proszę :)

 

 

 $dbname='user';
$host='localhost';
$user='root';
$pass=''; 

// nazwiazanie połączenia  
   try
    {
       $conect=new PDO('mysql:host='.$host.';dbname='.$dbname, $user, $pass  );

        if (!$conect) throw  new Exception("nie udalo sie nawiazac polaczenia");
	}
    catch (PDOException $e)   // zlapanie wyjatku i wyprowadzenie komunkatu o bledzie polaczenia 
    {
		 echo $e->getMessage();
	}

$tabela='uzytkownicy';

$logg=$conect->query("SELECT * FROM $tabela");
var_dump($logg->fetch());

 

komentarz 11 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Muszę się nauczyć PDO, dasz link gdzie się uczyłeś?

Czy z www.php.net?
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Wikipedia wystarczy ci w 100 %, a jak potrzebujesz więcej to manual/.
komentarz 11 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Okiej. Jak będę miał czas to się skiknę.
komentarz 11 kwietnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
// nazwiazanie połączenia
try {
    $conect=new PDO('mysql:host='.$host.';dbname='.$dbname, $user, $pass  );
}
catch (PDOException $e) {
    die("Błąd połaczenia, Kod:". $e->getCode());
}

:)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 306 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2017 w PHP przez jakubjordanek Obywatel (1,320 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 510 wizyt
pytanie zadane 11 lipca 2019 w SQL, bazy danych przez Łukasz880525 Początkujący (250 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 1,633 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2015 w SQL, bazy danych przez robert9620 Stary wyjadacz (11,620 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...