• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[HTML/CSS]Element przesuwa sie przy zmniejszaniu okna przeglądarki

Object Storage Arubacloud
+1 głos
3,872 wizyt
pytanie zadane 18 października 2015 w HTML i CSS przez BLURBLADE Nowicjusz (150 p.)

Siemacie, mam problem z jednym elementem na stronie, otóz:

gdy mam pełny ekran swojej strony:

to widoczne menu wygląda tak jak powinno,

zaś gdy zaczne zmniejszac okno przeglądarki to powstaje coś takiego:

 

kod tego menu: 

#menu_bar > #menu > ul {
 
   list-style-type: none;
   margin:0;
   padding:0;
   font-family: 'Pontano Sans', sans-serif;
   font-size:13px;
   width:60%;

   

}
#menu_bar > #menu > ul > li {

    float:left;
    padding: 21px 0px 0 23px;
    position:relative; left:100px;


}
#menu_bar > #menu > ul > li > a {

    color:black;
    text-decoration:none;
}

Wie ktoś może jak to "naprawić"? :)) 

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 października 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
Możesz podesłać kod całego menu?
komentarz 18 października 2015 przez BLURBLADE Nowicjusz (150 p.)

Ogólnie to wygląda to tak:

CSS:

#menu_bar{
    width:100%;
	height:50px;
	background-color:#ffffff;
	margin:0;
	position:relative;
}
#menu_bar > #logo > a {

	color:#494949;
	font-family: 'Oswald', sans-serif;
	font-size:25px;
	text-decoration:none;
	float:left;
	width:40%;
	height:50px;
	text-align:right;
	margin-top:10px;
}

/* MENU */
#menu_bar > #menu {

	
 }
#menu_bar > #menu > ul {
 
   list-style-type: none;
   margin:0;
   padding:0;
   font-family: 'Pontano Sans', sans-serif;
   font-size:13px;
   width:60%;

   

}
#menu_bar > #menu > ul > li {

	float:left;
    padding: 21px 0px 0 23px;
    position:relative; left:100px;


}
#menu_bar > #menu > ul > li > a {

	color:black;
	text-decoration:none;
}

 

HTML:

  <div id="container">

        	<div id="top">


        		<div id="menu_bar">

        		<div id="logo">
                <a href="#">BLURBLADE</a>

        		</div>
        		<div id="menu">
        			<ul>
        				<li><a href="#" title="Go to main page and see news">HOME</a></li>
        				<li><a href="#" title="Learn more about me">AUTHOR</a></li>
        				<li><a href="#" title="Feel free to read!">TUTORIALS</a></li>
        				<li><a href="#" title="Contact me">CONTACT</a></li>
        			</ul>

        		</div>

        		<div id="wallpaper">
               
        		</div>


                </div>
        	</div>



        </div>

 

komentarz 18 października 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

Tak jak myślałem: 

 

#menu_bar > #menu > ul {
   list-style-type: none;
   margin: 0;
   padding: 0;
   font-family: 'Pontano Sans', sans-serif;
   font-size: 13px;
   width: 70%; a nie 60% :) 
}

 

Masz tutaj moje menu: http://codepen.io/PatrykTal/pen/xGejWo

komentarz 18 października 2015 przez BLURBLADE Nowicjusz (150 p.)
troche sugerując się tym co napisałem ustawiłem width na 110%, ponieważ przy 70-100% nadal schodziło na dół to menu, ale teraz przy width:110% jest okej , dziena ;d
0 głosów
odpowiedź 18 października 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)

Daj selektor min-height.

min-height:150px;
/*Wtedy przeglądarka wie że minimalna wysokość musi mieć 150px; */

I tyle.

komentarz 18 października 2015 przez BLURBLADE Nowicjusz (150 p.)
to nic nie daje ; p

dodam jakiego efektu oczekuje, chce aby po zmniejszaniu okna przeglądarki przesuwało sie w lewo a w pewnym momencie się po prostu chowało
komentarz 18 października 2015 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)

No to JS :)

(ololtujest12znakowizerospacjiwowowow)

0 głosów
odpowiedź 16 grudnia 2017 przez seam3 Początkujący (450 p.)
A jak zrobić to co ty miałeś na początku ? mam po prostu galerię i chciałbym żeby zdjęcia schodziły na dół przy zmniejszaniu i nw jak to zrobić, jak zmniejszam rozdzielczość strony to mi po prostu zasłania i pokazuje mi się suwak na dole to przesuwania w bok :/ a chciałbym tylko suwak po prawej, pomoże ktos?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 634 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 392 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2017 w HTML i CSS przez sonewbie Użytkownik (690 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,817 wizyt

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...