• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Płatny hosting

Cloud VPS
+1 głos
620 wizyt
pytanie zadane 13 października 2015 w Offtop przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
Cześć, mam pytanie. Jaki waszym zdaniem będzie najlepszy hosting (płatny). Klient zlecił mi zrobienie strony pod przedszkole, wiec ją zrobiłem i teraz muszę wrzucić ją do netu. Klient prosił mnie, aby hosting był dosyć dobrej "jakości" i godny swojej ceny.

Zastanawiam się na hostinger.pl, czy opłaca się z nimi współpracować?

5 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 13 października 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

Godny Ceny? Jakości? 

Zdecydowanie ZenBox. Przeczytaj dokładnie specyfikacje konta :) Z tym, że jeśli to zwykła strona statyczna to nawet na proserver - pakiecik za dyszkę ^^

+1 głos
odpowiedź 13 października 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)

Nie, z żadnym darmowym hostingiem nie opłaca się wg mnie współpracować bo to dalej darmowy hosting tylko że z jakimś tam wyższym pakietem opcji - przynajmniej takie moje zdanie.

Ja polecam osobiście hekko.pl - pakiety są rzeczywiście godne swojej ceny (najtańszy za 50zł/rok) i wiadomo od razu za co płacimy. Do tego błyskawiczne biuro obsługi klienta i cennik malejący również jest jak najbardziej na plus ;) Nie polecam dużych firm typu home.pl, nazwa.pl czy az.pl - z tą pierwszą miałem doczynienia i ceny są skandalicznie wysokie - za pierwszy rok zawsze jest jakaś promocja a później cena jest kilka(naście) razy wyższa. Nie polecam też cal.pl - przypadek pana Mirosława.

komentarz 15 października 2015 przez xR Mądrala (6,260 p.)
Jaki był ten przypadek? Można prosić linka? :p
komentarz 15 października 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)
Można, jeśli od jakiegoś czasu śledzisz chociażby Facebooka pana Mirosława to powinieneś wiedzieć o co chodzi :)

https://www.facebook.com/miroslawzelentblog/posts/814738385227865

https://www.facebook.com/miroslawzelentblog/posts/816416561726714
komentarz 15 października 2015 przez xR Mądrala (6,260 p.)
Na fb akurat Pana Mirka nie śledze :) Dzięki
0 głosów
odpowiedź 13 października 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
linuxpl był polecany od kiedy pamiętam. Może się coś zmieniło? Ale polecam sprawdzić.
0 głosów
odpowiedź 13 października 2015 przez pjj Gaduła (4,330 p.)
Ostatnio kupiłem na nazwa.pl pakiet hostingowy Active Pro za 3 zł miesiecznie przez rok i jak narazie sprawuje się idealnie. Więc moge polecić.
komentarz 13 października 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)

A sprawdzałeś jaka jest cena standardowa - czyli ile zapłacisz za następny rok?

Jeśli nie to możesz sobie zobaczyć tutaj... chociaż nie wiem czy masz ochotę patrzeć :) Jeśli jednak chcesz to tabelka na pierwszej stronie, patrz na cenę standardową i możesz od razu zerknąć na brutto żebyś nie musiał VATu liczyć. To zapewne jest ta promcja z której i ty skorzystałeś, jeśli nie to może jakaś inna ale cennik hostingu jest raczej dla każdej promocji ten sam.

komentarz 13 października 2015 przez pjj Gaduła (4,330 p.)
Zawsze można ponownie trafić na promocje :D
komentarz 13 października 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)
Z tego co ja rozumiem to po roku musisz już płacić cene standardową - no chyba że zamówisz nowy hosting i akurat będzie promocja to wtedy może tak. Ale jeśli będziesz tam miał podpięte jakieś domeny, trochę plików, baz danych i skrzynek email to z pewnością nie będzie Ci się chciało tego przenosić na nowy serwer bo prościej byłoby przedłużyć ;)

Ja miałem podobnie w home.pl jakiś czas temu - też sobie najpierw kupiłem bo przez pierwszy rok było fajnie też coś koło 3zł/miesiąc. Po roku dostałem fakturę - sam hosting w cenie prawie 400zł + do tego jeszcze ponad 100zł za odnowienie domeny. I oczywiście ani tego ani tego nie przedłużyłem, chociaż z ciekawości napisałem do biura klienta i okazało się, że jak się napiszę, że chcesz odejść to dostaniesz rabat nawet 30% na przedłużenie hostingu. Dla mnie to i tak było znacznie za dużo więc tak czy siak zrezygnowałem.
0 głosów
odpowiedź 15 października 2015 przez niezalogowany
witaj

osobiscie polecam http://linuxpl.com/?npp=4440 od kilku lat używam, polecam klientom, tani, niezawodny całodobowa pomoc.
komentarz 29 maja 2016 przez zerko Początkujący (400 p.)
Hekko jest najpewniejsze ze wszystkich znanych mi hostingów, ale wiadomo, że to kwestia typu usługi, zakresu jej działania i jeszcze kilku tematów. Akurat w moim przypadku ich serwer działa genialnie, żadnych problemów nie sprawia, tak więc polecam. Najlepiej po prostu odpalić sobie test.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 284 wizyt
pytanie zadane 2 października 2015 w Offtop przez pjj Gaduła (4,330 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 3,889 wizyt
pytanie zadane 8 kwietnia 2017 w Hostingi, domeny, usługi przez Marek123 Początkujący (270 p.)
+7 głosów
3 odpowiedzi 2,300 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2016 w Nasze poradniki przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)

93,466 zapytań

142,460 odpowiedzi

322,732 komentarzy

62,846 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...