• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Proces zawsze kończy się po 16 sekundach - nie czeka na wpisanie zmiennych

VPS Starter Arubacloud
+4 głosów
231 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2015 w C i C++ przez Pucman Nowicjusz (190 p.)

Witam,

zainstalowałem Code::Blocksa wg wskazówek z tutoriala na YT.

pierwsze proste programy działają, ale każdy kończy się po około 16 sekundach, niezaleznie od tego czy napisany program się zakończył czy nie.

mam komunikat:

process returned 0 (0x0) execution time : 16.000 s

(jest to zawsze jakaś wartość około 16 sekund, np. 15.922)

 

czyli działanie swoich programów mogę sprawdzić jedynie, jeśli zdążę wprowadzić dane w przeciągu tych 16s.

W czym jest problem?

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez kubol1997 Obywatel (1,580 p.)
wybrane 11 kwietnia 2015 przez Pucman
 
Najlepsza

To może być związane z twoim antywirusem ja tak mialem z avastem skanował za każdym razem program który napisalem i potrafil on wtedy się zamykać i otwierać znowu.Spróbuj wyłączyć antywirus na chwile i spróbuj wtedy :)

komentarz 11 kwietnia 2015 przez Pucman Nowicjusz (190 p.)
tak. To o avasta chodziło. Dzięki!
komentarz 5 listopada 2015 przez Surykat Stary wyjadacz (14,760 p.)
Avast wszystkie moje programy traktował jak wirusy ;D Widać, jak "dobrze" jest napisany.
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez daan Pasjonat (17,640 p.)
spróbuj dodać na końcu programu, przed return 0 taką linijke std::cin.get(); albo zobacz _getch() z biblioteki conio.h :P
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
std::cin.get(); należy dodać 2 razy dla bezpieczeństwa. Jeżeli pobierasz znak i chcesz go wpisać i wpiszesz 2 znaki kiedy char pobiera 1, to cin.get(); pobierze ten drugi i program się wyłączy :D
komentarz 11 kwietnia 2015 przez daan Pasjonat (17,640 p.)
bufor się czyści za pomocą std::cin.sync(); a potem std::cin.get(); musi działać :D
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Pucman Nowicjusz (190 p.)

nie pomogło. To, co napisaliście działa dopiero na koniec wykonania programu, po wyswietleniu wyniku. A u mnie problem lezy gdzieś "ponad" napisanym programem. Działa to jak wersja trial - mam 16-sekundowe demo (jak nie zdążę wpisać zmiennych, to dostaję komunikat: "process returned 0 (0x0) execution time : 16.000 s").

Kolejny objaw:

-gdy otworzę plik *.exe z programem z poziomu Win, to po 16 sekundach okno się samo zamyka i otwiera ponownie. (po samoczynnym ponownym otwarciu już działa właściwie (powyżej 16 s));

-gdy otworzę program z cmd, najpierw mam w nowym osobnym oknie te 16-sekundowe demko, i gdy się ono zakończy, to w oknie cmd uruchamia się program, który działa poprawnie.

Mam WinXP.

komentarz 11 kwietnia 2015 przez daan Pasjonat (17,640 p.)
ale tak się dzieje przy konkretnym programie czy przy każdym jaki napiszesz? :P
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Pokaż kod, może coś wtedy zaradzimy :D
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Pucman Nowicjusz (190 p.)

przy każdym programie; nawet przy takim czymś:

#include <iostream>

using namespace std;

int x;

int main()
{
    cout << "Hello world!" << endl;
    cin>>x;
    x=x+1;
    cout<<"wieksze o 1:"<<x;
    std::cin.sync();
    std::cin.get();
    return 0;
}

 

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 478 wizyt
pytanie zadane 21 czerwca 2016 w C i C++ przez ISO Początkujący (350 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 816 wizyt
–2 głosów
2 odpowiedzi 527 wizyt

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...