• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wyświetlanie obrazka po najechaniu na link

Object Storage Arubacloud
+5 głosów
6,144 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2015 w JavaScript przez Emilian Kuczyński Użytkownik (670 p.)
Hej! Mam do Was pytanie. W jaki sposób wyświetlić obrazek w JS po najechaniu na link? Jeżeli to możliwe prosiłbym o prosty przykład (gotowy kod).

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)
wybrane 11 kwietnia 2015 przez Emilian Kuczyński
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Emilian Kuczyński Użytkownik (670 p.)
Niee, chciałbym apy po najechaniu kursorem myszki na odnośnik w odpowiednim miejscu na stronie wyświetlił się obrazek
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)

Możesz wywołać funkcje podczas: onMouseOver="document.getElementById('obrazek').style.display='block'"

onMouseOut="document.getElementById('obrazek').style.display='none'"

Przykład:
 


<img id="obrazek" src="../" />

<a onMouseOver="document.getElementById('obrazek').style.display='block'" 
      onMouseOut="document.getElementById('obrazek').style.display='none'">
      Napis
</a>

 

komentarz 11 kwietnia 2015 przez Emilian Kuczyński Użytkownik (670 p.)
Hmm, ale chodzi mi o to, że podczas wejścia na stronę obrazki są nie widoczne, dopiero po najechaniu wyświetlają się one w określonej przezemnie pozycji. Chcę zrobić coś na wzór rozwijanego menu, kiedy najeżdżam menu się rozwija
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)
Dodaj w arkuszu css na start wartość:

#obrazek { display: none; }

lub

<img style="display: none" ... />
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Emilian Kuczyński Użytkownik (670 p.)
A jak później ustwaić położenie tego obrazka co do piksela?
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Valtuil Pasjonat (22,460 p.)
Możesz użyć pozycji absolutnej i określić ją parametrami: left/right, top/bottom, np:

#obrazek {

   position: absolute;

   left: 10px;

   top: 10px;

}

Aby określić pozycje obrazka względem, np diva "content":

1. Umieść obrazek wewnątrz diva (<div id="content"><img ../></div>)

2. W arkuszu styli dodaj: #content { position: relative; } lub <div style="position: relative" ..>
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez joker Nałogowiec (31,150 p.)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 333 wizyt
pytanie zadane 27 lutego 2020 w JavaScript przez gugol9 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 130 wizyt
pytanie zadane 17 września 2018 w JavaScript przez mibi Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 533 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2019 w Nasze projekty przez Eryk.D Nowicjusz (140 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...