• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Gdzie jest błąd w kodzie?

VPS Starter Arubacloud
–2 głosów
256 wizyt
pytanie zadane 9 października 2015 w JavaScript przez Piotrek Karasiński Obywatel (1,870 p.)
zmienione kategorie 9 października 2015 przez Arkadiusz Waluk
Chodzi o zegar który chciałem wstawić w diva other
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>

  <link rel="Shortcut icon" href="brucewszechmogacy.jpg">

  <meta charset="utf-8">
    
    <script type="text/php">
    
    </script>

  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
  <title>Witaj na naszej stronie, tu znajdziesz opisy
      znanych komedii - Bruce wszechmogący</title>
    
    <script type="text/javascript">
    function odliczanie()
        {
    var dzisiaj = new Date();
    var dzien = dzisiaj.getDate();
    var miesiac = dzisiaj.getMonth()+1;
    var rok = dzisiaj.getFullYear();
    var godzina = dzisiaj.getHours();
    if (godzina<10) godzina = "0"+godzina;
    var minuta = dzisiaj.getMinutes();
    if (minuta<10) minuta = "0"+minuta;
    var sekunda = dziasiaj.getSeconds();
    if (sekunda<10) sekunda = "0"+sekunda;
            
            document.getElementById("zegar").innerHTML = dzien+"/"+miesiac+"/"+rok+" | "+godzina+":"+minuta+":"+sekunda;
            
        setTimeout("odliczanie()",1000);
        }
    </script>


  <meta name="description" content="Strona opisuje znane i lubiane komedie">

  <meta name="keywords" content="Komedie, bruce wszechmogący">

  <style>
#container
{
width: 1000px;
margin-left: auto;
margin-right: auto; }
#logo
{
background-color: blue;
text-align: center;
padding: 1px;
color: chartreuse;
}
#nav
{
float: left;
background-color: chartreuse;
width: 90px;
min-height: 500px;
padding: 15px;
}
#content
{
float: left;
padding: 10px;
width: 770px;
background-color: lightgray;
}
#other
{
float: left;
width: 60px;
min-height: 500px;
padding: 15px;
background-color: chocolate;
}
#footer
{
clear: both;
background-color: black;
color: aqua;
text-align: center;
padding: 10px;
}
  </style>
</head>


<body style="color: rgb(0, 0, 0); background-color: rgb(255, 255, 0);" alink="#000099" link="#000099" vlink="#990099" onload="odliczanie();">

<div id="container">
<div id="logo">
<h1>Komedie</h1>

</div>

<div id="nav"> <a href="index.html">Bruce
wszechmogący</a><br>

<a href="trumanshow.html">Truman show</a><br>

<a href="klamcaklamca.html">Kłamca kłamca</a><br>

<a href="garfield.html">Garfield</a><br>

<a href="swiatwedlugkiepskich.html">Świat według Kiepskich</a><br>

<a href="dzis13jutro30.html">Dziś 13 jutro 30</a><br>

<a href="klikirobiszcochcesz.html">Klik i robisz co chcesz</a><br>

<a href="maly.html">Mały</a><br>

<a href="rodzinka_pl.html">Rodzinka.pl</a><br>

</div>

<div id="content">
<h1>Bruce wszechmogący</h1>

<h2>Opis</h2>

<h4>Buffalo w stanie Nowy Jork. Bruce Nolan (Jim Carrey) pracuje
w lokalnej stacji telewizyjnej. W jego życiu jest wiele
powod&oacute;w do zadowolenia - ma ładny dom i kochającą dziewczynę
Grace Connelly (Jennifer Aniston). Bruce nie czuje się jednak
szczęśliwy. Jego praca nie przynosi mu satysfakcji. Do tej pory
realizował jedynie mało ważne reportaże, choć on sam uważa, że powinien
być prezenterem gł&oacute;wnego wydania wiadomości. Kiedy jego
rywal Evan Baxter (Steve Carell) awansuje, Bruce nie może tego znieść.
Wybucha, będąc na wizji. Zostaje wyrzucony z pracy, wdaje się w
b&oacute;jkę, a na koniec kł&oacute;ci się z ukochaną. Jadąc
samochodem, prosi Boga o cud, a potem zaczyna go wyklinać.
Nieoczekiwanie B&oacute;g (Morgan Freeman) spełnia jego prośbę i
czyni go "wszechmogącym". Nolan ma władzę absolutną, podczas gdy
B&oacute;g udaje się na zasłużony urlop. Teraz Bruce może
zrealizować każde marzenie. Zdobywa uznanie, sukces, ale nie docenia
innych wartości. W końcu odchodzi od niego Grace. Uświadamia sobie
wtedy, że naprawdę szczęśliwy może być tylko z tą kobietą u boku.
Postanawia znowu być sobą i odzyskać jej miłość...</h4>

</div>

<div id="other"> 
    <div id="zegar"></div>
    
    
    
    </div>

<div id="footer"> Komedie dla Ciebie &copy;Wszelkie
prawa zastrzeżone </div>

</div>
<script type="text/javascript">
    
    </script>
</body>
</html>

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 9 października 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,550 p.)
wybrane 9 października 2015 przez Piotrek Karasiński
 
Najlepsza

Na pierwsze spojrzenie widzę literówkę - w linijce 29 kodu masz dziasiaj a powinno być dzisiaj.

Czy coś jeszcze to nie wiem, podawaj zawsze dokładnie co się dzieje. Zegar wcale się nie wyświetla czy co?

komentarz 9 października 2015 przez Piotrek Karasiński Obywatel (1,870 p.)

Dziękuje! A jeśli chodzi o problem to zegar się nie wyświetlał. Następnym razem będę pamiętał o napisaniu jaki mam problemsmiley

komentarz 9 października 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,550 p.)
Nie ma sprawy. Opisanie problemu jest bardzo ważne bo wiemy wtedy gdzie szukać i łatwiej i szybciej jest pomóc także nie zapominaj o tym :)
+1 głos
odpowiedź 9 października 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,340 p.)
Czy ty sobie robisz żarty?
komentarz 9 października 2015 przez Piotrek Karasiński Obywatel (1,870 p.)
o co ci chodzi? szukam błędu w kodzie
komentarz 9 października 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,340 p.)
A słyszałeś coś o regulaminie tego forum? Radzę przeczytać.
komentarz 9 października 2015 przez Piotrek Karasiński Obywatel (1,870 p.)
ok przeczytałem. Przepraszam za problem

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 456 wizyt
pytanie zadane 18 grudnia 2018 w JavaScript przez Jaroslaw Roj Obywatel (1,990 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 313 wizyt
pytanie zadane 19 października 2018 w C i C++ przez karkul Użytkownik (620 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 678 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2017 w C i C++ przez dendos12 Początkujący (260 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...