• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

problem z bazą danych phpmyadmin

Cloud VPS
0 głosów
839 wizyt
pytanie zadane 9 października 2015 w SQL, bazy danych przez wanderer Gaduła (3,710 p.)

Poniżej jest struktura bazy danych, którą usiłuję zrobić i przy ustawianiu Indeksu na PRIMARY , UNIQUE oraz A_I   pojawiają mi się dwa poniższe okienka (Dodaj indeks) , które nie wiem jak wypełnić , za każdym razem wyrzuca mi błąd (np jak ten niżej podany)

Moje pytanie to jak wypełnić te dwa okna aby z powodzeniem utworzyć baze danych, dodaję również, że juz nie raz tworzyłem bazy danych i nigdy nie mialem tego typu problemu 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 października 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
To chyba logiczne, że varchar nie może być liczbą?  AI może być tylko raz w danej tabeli i do tego musi być założony na PK, nie wiem po jaką cholerę chcesz na username ustawić to... zero logiki i sensu.
komentarz 9 października 2015 przez wanderer Gaduła (3,710 p.)
Po pierwsze normalnie pytam bo nie wiem, jakbym wiedzial to bym nie pytal wiec po co tyle szydery. Po drugie zadalem te pytanie bo taki sam przyklad i screen byl na tutorialu wlasnie na tym forum z dokladnie takim wypelnieniem struktury. Po trzecie zero sensu i logiki ma odpowiadanie na pytania majac wrecz pretensje do pytajacego o jego brak wiedzy
komentarz 9 października 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
To nie jest szydera, bo   wiedząć, że varchar to typ tekstowy logicznym jest, że  nie można go inkrementować w bo niby w jaki sposób?  O PK mogłeś nie wiedzieć.

W każdym razie, jeżeli  to ma być jakiś system rejestracji- a tak to wyglada. To na email + username załóż unique + indeksy.
Ok, tylko ze jak daje np ID  a_i oraz primary , to i tak wyswietla mi się te okienko "Dodaj indeks"  jak ja mam to wypełnić bo nigdy tego nie mialem wczesniej
komentarz 9 października 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Dajesz wykonaj nic więcej. Naucz się tworzyć bazę przez pisanie komend.
zawsze tworzyłem tak baze, nadawałem w ten sposob primary i nie bylo problemu z jakimis dodatkowymi oknami , to inaczej pokombinuje, dzięki
przeinstalowalem na starsza wersje i juz jest ok

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,069 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 141 wizyt
pytanie zadane 13 maja 2020 w SQL, bazy danych przez Grzegorzko Obywatel (1,110 p.)

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...