• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Pierwszy layout strony www

+4 głosów
965 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez thedaw Obywatel (1,810 p.)
zamknięte 10 września 2015 przez thedaw
Witajcie!

Chciałbym pokazać Wam i poprosić o ocenę swojego pierwszego layoutu strony www zrobionego jako projekt semestralny w szkole. Czekam na opinie :)

Link do layoutu: http://imgur.com/QwPqvGH
komentarz zamknięcia: nieaktualne

5 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
edycja 11 kwietnia 2015 przez HaKIM

Jako pierwsza to fajna... Aleee... 

1. Zbyt jasno.

2. Za mało zakoleń. border-radius. ;)

3. Nie przejrzyste.

4. Nie responsywna.

5. Za bardzo chciałeś pościskać rzeczy, nie oszczędzaj. Dzisiejsze komputery spokojnie załadują większą strone.

6. http://getbootstrap.com/​ - Polecam. Na YouTube masz poradniki jak zainstalować

Nie piszę tego po to abyś myślał że jestem wredny, a daje Ci rady. Popatrz na te forum. Prostota. O to chodzi!

Twoi Klienci korzystają z niej, nie Ty. A więc daj im produkt jaki Oni by chcieli, nie taki jaki Tobie się podoba. :)

Pozdrawiam. :)

komentarz 11 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
A jaka to jest rekompensywna strona?  :D

Może responsywna? I jak to stwierdziłeś po zdjęciu?
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Mamy Magika :D  Do tego co ma bootstrap do layutu strony w ps?
komentarz 11 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Responsywna* : ) Co do Bootstrapa to nadaje layoutowi ładny, przyjemny oraz skąpy wygąd. : )
komentarz 11 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Sam tworzyłem takie strony nie responsywne, wiem jak wyglądają. :)
komentarz 11 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
No tak, tylko, że bootstrapa musisz albo customizować albo nadpisywać jego style albo nie korzystać z jego wizualnych elementów. Przy takich małych stronkach czesto okazuje się, że 90% bootstrapa jest zbędna bo nie została ani raz użyta.
komentarz 10 września 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)

@Sebastion Brożek

Co do Bootstrapa to nadaje layoutowi ładny, przyjemny oraz skąpy wygąd. : )

A co, sam nie możesz go nadać?

Swoją drogą polecanie BS w ogóle, a szczególnie osobie początkującej, to niezły patent, żeby zrobić z prostej strony beznadziejny kod,

Poza tym jestem z powyższego layoutu zrobić layout responsywny, więc nie wiem, czemu twierdzisz, że jest to layout nieresponsywny.

komentarz 10 września 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Nie lubię gdy ktoś z mojego zdania stara się wyciągnąć skrajność jego znaczenia.

To trochę jak z Korwinem i Tv...

1. Tak, można go samemu nadać, ale po co mam tworzyć koło od nowa?

2. Beznadziejny kod... Chodzi Ci o to iż bootstrap ma sporo opcji których się nie używa?

Pisząc opcji mam na myśli wiele klas, których i tak nie używamy. 

3. Tworzyłem strony nieresponyswne więc wiem jak wyglądają. Twierdze tak dlatego iż użytkownik napisał "ocenę swojego pierwszego layoutu strony", dlatego śmiem wątpić w to iż ta strona jest responsywna. Możesz napisać "To, że twoja pierwasza strona nie była responsywna nie oznacza iż innych nie może być" - Dlaczego tak nie pisz? Bo nie mam ochoty czytać bzdur.

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez Dany Obywatel (1,370 p.)
Nie źle jak na pierwszy raz.

Moim zdanie powinieneś pomyśleć o trochę szerszej stronie ba ta jest chyba nieco wąska a po przybliżeniu jakość spada ale tak poza tym to ok czyta, poukładana z dobrymi kolorami strona. Na pewno masz spory potencjał na bardzo dobrego grafika ;)

Pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez nefil1m Stary wyjadacz (10,690 p.)
  • Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to zwężanie i rozciąganie zdjęć. Lepiej skadrować.
  • Boxy ze zdjęciami na dole są nie równej szerokości
  • Border dookoła slidera bym wyrzucił a strzałki zmienił na jakieś mniej "ciężkie", no i oczywiście jakiś tekst w sliderze mógłby się przydać (tak czysto użytkowo)

Jak na pierwszy raz jest na prawdę spoko.

0 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
Mało treści, tak na prawdę nie ma co tutaj oceniać jako, że jest to twoja pierwsza praca to dopiero zaczynasz. Zrób jeszcze kilka innych i wtedy przyjdź na forum, będziemy mogli porównać więcej twoich prac i sprawdzić jak je tworzysz.
0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez thedaw Obywatel (1,810 p.)
Dzięki za wszystkie rady. Postaram się wziąc je do serca i przy następnym projekcie je wykorzystać :)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,493 wizyt
pytanie zadane 7 września 2016 w HTML i CSS przez Eliro Stary wyjadacz (12,160 p.)
+5 głosów
5 odpowiedzi 492 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez miszon Początkujący (350 p.)
+8 głosów
8 odpowiedzi 1,141 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2015 w Nasze projekty przez Filip Początkujący (260 p.)

93,425 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...