• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kompilator pokazuje dziwne błedy podczas kompilacji

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
197 wizyt
pytanie zadane 7 października 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez balti Obywatel (1,040 p.)
Nie wiedzialem co w temacie napisac ale podczas kompilacji normalnego programu nagle przeskakuje mi na takie cos :

http://screenshot.sh/oAFCNSEzgjtKm

Nie mam pojecia co to jest i do czego sluzy a tym bardziej jak sie tego pozbyc (przestawic z powrotem na normalne pokazywanie bledow przez kompilator ? )

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 października 2015 przez adrian17 Mentor (353,220 p.)
edycja 7 października 2015 przez adrian17

Najlepsza
Pokaż kod. Domyślam się, że próbujesz gdzieś kopiować jakiś strumień zamiast przekazywać go przez referencję.
+1 głos
odpowiedź 7 października 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Znaczy się, wyświetla ci zawartość jakiegoś pliku nagłówkowego? Jeśli tak, to nic złego się nie dzieje. Po prostu IDE chce ci pokazać powód błędu (wg mnie jest to bardzo przydatne).
0 głosów
odpowiedź 7 października 2015 przez balti Obywatel (1,040 p.)

Okej już wiem po prostu w funkcji przy przesyłaniu uchwytu do pliku zapomniałem zdefiniować go przez referencje .

Student *wczytywanie(ifstream& plik,int &lp) // Tylko mialem tak Student *wczytywanie(ifstream plik,int &lp)
komentarz 7 października 2015 przez adrian17 Mentor (353,220 p.)
(przy okazji, przełącz kompilator na C++11, błąd nie będzie wcale lepszy ale przynajmniej w konkretniejszym miejscu, w <fstream> a nie <ios>)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 277 wizyt
pytanie zadane 25 grudnia 2019 w C i C++ przez Aragedens Obywatel (1,120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 395 wizyt
pytanie zadane 25 października 2015 w C i C++ przez Mavimix Dyskutant (8,420 p.)
–1 głos
0 odpowiedzi 1,510 wizyt

93,380 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,535 komentarzy

62,737 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...