• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tworzenie bazy danych MySQL (nie można uruchomić adresu "http://localhost/xampp/")

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
5,946 wizyt
pytanie zadane 3 października 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Krzysiek_34 Mądrala (6,390 p.)

Mam zainstalowanego XAMPP-a w celu zarządzania bazą danych MySQL. Mam włączony serwer Apache i bazę danych MySQL oraz w pliku httpd.conf mam zapisaną ścieżkę z dysku laptopa (E:\PenDrive\strona_WWW) do edycji skryptów PHP (index.php, itd itd) w celu tworzenia rejestracji i logowania. Po wejściu na adres localhost/pliki.php uruchamiam swoją stronę.

Postanowiłem stworzyć bazę danych, ale pojawił sie problem. W celu stworzenia bazy danych postanowiłem wejść na adres localhost/xampp/, ale niestety nie mogę uruchomić tej strony i z tego powodu nie mam możliwości stworzenia bazy danych.

Wiecie może co jest przyczyną, że nie mogę uruchomić strony localhost/xampp/ ???

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 października 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,250 p.)

Mam zainstalowanego XAMPP-a w celu zarządzania bazą danych MySQL.

XAMPP nie służy do zarządzania bazą danych...

Wracając jednak do samego pytania. Dlaczego wchodzisz pod adres localhost/xampp/? Z tego co mi wiadomo to phpmyadmin (a domyślam się, że do tego chcesz się dostać skoro mówisz o tworzeniu i zarządzaniu bazą) znajduje się pod adresem localhost/phpmyadmin/

komentarz 3 października 2015 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,390 p.)

Wszedłem pod adres localhost/phpmyadmin/ i ukazała mi się strona phpMyAdmin. Dzięki za info. Muszę teraz skonfigurować bazę danych.

0 głosów
odpowiedź 12 grudnia 2015 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
W xampp-ie programem do zarzadzania baza danych jest phpMyAdmin. Proste ze trzea sie udac pod adres localhost/phpmyadmin.
0 głosów
odpowiedź 12 grudnia 2015 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Masz skype? On może blokować, bo używa tych samych portów

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,043 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,815 wizyt

93,442 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,690 komentarzy

62,804 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...