• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy warto iść na informatyka ?

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
1,493 wizyt
pytanie zadane 3 października 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez darekj19 Użytkownik (910 p.)
Czy warto iść na informatyka ?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 3 października 2015 przez Surykat Stary wyjadacz (14,780 p.)
Pytanie było już miliard razy wałkowane... Zawsze warto się uczyć. Na studiach nie nauczysz się zbyt wielu praktycznych rzeczy, natomiast nabierzesz wiele formalnej i uporządkowanej wiedzy, co też moim zdaniem jest ważne. Dlatego ja uważam, że warto.

Jesli natomiast pytasz o technikum... jesli zamierzasz iść na studia, to idź do porządnego liceum na mat-inf, ale technikum też nie będzie złe. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony, miałem łatwiej na niektórych przedmiotach. :) Ja mam technika teleinformatyka zrobionego i miałem sporo zajęć z elektroniki, dzięki czemu na drugim semestrze studiów informatycznych, na elektronice właśnie, wiedziałem mniej więcej, o czym do mnie gość mówi (w przeciwieństwie do moich znajomych po liceum :) ).
0 głosów
odpowiedź 3 października 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
przywrócone 3 października 2015 przez Boshi
Nie warto...............................
komentarz 3 października 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
A może byś uzasadnił dlaczego i przy okazji zmniejszył ilość kropek?
komentarz 3 października 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
To samo można skierować do ciebie.. Rozwiń pytanie o co ci chodzi profil informatyka programista czy co? Informatyka to szeroki dział..
komentarz 3 października 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

"To samo można skierować do ciebie" - Jak już to do Darekj19. W sumie masz rację, nie napisał, na jakiego informatyka. Mi informatyk kojarzy się z nauczycielem w szkole. O dziwo tagi to "c", a więc, może chodzi o programiste od języka C, chociaż wątpie aby takowy istniał.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 17,958 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 519 wizyt

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,676 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...