Witaj :)
Na początku dziękuje za zainteresowanie, gdyż dużo Twoje zainteresowanie moim kodem jest dla mnie bardzo ważne. Jeśli masz ochotę zapoznaj się z kodem i pytaniem:)
Kod:
http://wklej.org/id/1807610/
Pytanie:
Przechodząc do sedna, w ramach samodoskonalenia stworzyłem bardzo prosty, który szuka podanej przez użytkownika liczby w zbiorze. Robi to dzieląc tablicę, na większe i mniejsze od środka, a następnie w zależności od tego szuka tylko po lewej, lub prawej stronie.
Kod generalnie działa, ale zaniepokoiła mnie jedna rzecz, gdy w pętli for program znajdzie już podany wyraz, to pętla powtarza się i wypisuje ponownie komunikat o znalezieniu, mimo iż poleceniem break powinna się zakończyć. Co w takiej sytuacji zrobić ? Co prawda, to tylko jeden raz i można to zakończyć chociażby exit(0);, ale co gdyby dalej trzeba było dalej wykonywać instrukcje ?:)
Jeśli znałbyś na to pytanie odpowiedź i miałbyś ochotę odpowiedzieć, daj jakąś wskazówkę :)
PS.Jeżeli pytanie już kiedyś padło, prosiłbym o przekierowanie do tego pytania, gdyż nie mogłem takiego znaleźć.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)