• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[ C# ] Szukamy osoby do pisania aplikacji mobilnych

42 Warsaw Coding Academy
+2 głosów
793 wizyt
pytanie zadane 27 września 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
Cześć !

Jak może niektórzy wiedzą jestem członkiem zespołu Simply Code ( simply-code.pl ), zajmujemy się tworzeniem stron internetowych i aplikacji mobilnych.
Szukamy osoby do pisania z nami apek w C#, mile widziane doświadczenie w xamarinie ( https://xamarin.com/ ). Nie można tego nazwać ofertą pracy, szukamy po prostu kogoś kto chciałby zdobyć doświadczenie i budować portfolio razem z nami.

Na razie w windows-store mamy wydaną jedną aplikacje, ma ona 700 pobrań:

https://www.microsoft.com/pl-pl/store/apps/smieszne-polskie-dzwieki/9wzdncrd8fm2
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany lub miał pytania, proszę pisać na maila mateusz.urbanczyk97@gmail.com lub w wiadomości prywatnej na forum ( pytania możecie też zadawać w odpowiedziach ).

Pozdrawiam :)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2015 przez niezalogowany

700? rozumiem, że dopiero zaczynacie - ale to jednak słaby wynik :v Do tego maile w "Kontakt" podpięte pod prywatne adresy z gmail i wp? ;) Macie domenę to zróbcie sobie jakieś firmowe maile kontaktowe smiley

komentarz 2 listopada 2015 przez szmq Pasjonat (22,770 p.)
Też weź pod uwagę, że to Windows Phone gdzie jednak jest słaby rynek
komentarz 2 listopada 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
No tak, to nie jest najlepszy wynik. Ale pochwalisz się ile ty masz pobrań na twoich apkach ?
komentarz 4 listopada 2015 przez niezalogowany
łącznie, wliczając studio dla którego robię? xD >100 000 prywatnie

i ponad milion odsłon miesięcznie w grach na fb + nk + kilka serwisów z grami :v
komentarz 4 listopada 2015 przez szmq Pasjonat (22,770 p.)
czekaj.. jak dostane praktyki przykładowo w m$ albo w google to mam napisać, że > 100 000 000 000 ? i do tego to iksde, którego nie lubie, a przynajmniej na forach bo kojarzy mi się z gimnazjum. Bardziej mi chodzi o to co zrobiłeś sam bo wątpie, że napisałeś aplikacje, która ma przynajmniej 100 pobrań (pewnie jedynie jakiegoś bug fixa dla "studio dla którego robisz"). Tą aplikację na WP akurat robiłem ja i zajęło mi to jakieś 2 tyg. Czy w tym wieku coś wydałeś? Jak chcesz to możesz dołączyć, a może też ogarniesz troche zespół i może masz jakieś dobre pomysły :)
100K prywatnie w moich własnych apkach ;p

>1M studio z którym współpracuję

:D

w Twoim wieku miałem już startup w AIP xD
Aaa i nie hejtuję. Tylko sprowadzam na ziemię. Wydałem łącznie >20 gier i apek śmieciowych. Tylko kilka z nich całkiem dobrze wypadło. Sam uważam siebie za początkującego mimo tych kilku zer w prywatnych statystykach na koncie developera w google play ;)
To ciekawe, ze chodząc do szkoły miałeś już startup. Sprowadź raczej siebie na ziemie bo widać, że się wywyższasz :) porównywać kogoś w tym zawodzie młodszego o kilka dobrych lat to troszkę także przesada. Nie trzeba nikogo tu sprowadzać. Szukamy nowych osób do drużyny, a Ty zaczynasz kogoś sprowadzać. Nie rozumiem.
edycja 4 listopada 2015
AIP - wystarczy 16 lat ;)

Dobra nie chce się kłócić. Możliwe, że za kilka lat będziecie więksi niż Ubisoft i tego Wam życzę! Powodzenia :)

ps. poprawcie w stopce w Waszej stronie linki do społecznościówek,

oraz newsletter i navbar ;D
Co jest z tym nie tak?
Problem na małych rozdziałkach i newsletter przenosi na stronę z błędem.

http://imgur.com/a/w1Yv
0 głosów
odpowiedź 2 listopada 2015 przez niezalogowany
Zanim zaczniemy rozmawiać o ewentualnej współpracy, chciałbym się dowiedzieć, jaki progres osiągnęliście od momentu, kiedy po raz pierwszy napisaliście na tym forum, że uczestniczycie w takiej inicjatywie? Bo ja widzę dokładnie tę samą stronę, z tym samym portfolio (a bądźmy szczerzy, trochę czasu już minęło).
Chłopaki z zespołu pracowali przez wakację nad grą, o której możesz poczytać tutaj:

https://forum.pasja-informatyki.pl/70704/projekt-deep-in-dungeon

Według mnie im to bardzo dobrze wyszło :)

Krótki zastój był spowodowany małym zamieszaniem w teamie i zmianą "zarządu" ( bo na dobrą sprawę każdy jest równy ).

Kolejną rzeczą jest gra pingwin, która jest już skończona i tylko ją musimy wydać na windows-phone'a. Co do samych stron internetowych to przez to że jestem teraz zatrudniony mam mało czasu żeby robić jeszcze na konto simply-code, ale na 90% w przeciągu miesiąca 3 strony polecą do naszego portfolio.

Pozdrawiam
komentarz 2 listopada 2015 przez niezalogowany
Hmm. Zwracam honor. A jak sprawa wygląda z licencją na Xamarin, zakładam, że każdy we własnym zakresie?
Sama platforma jest darmowa

https://xamarin.com/download

Jeżeli chcesz korzystać z ich IDE, Test Cloud itp. to możesz kupić licencje.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 165 wizyt
+3 głosów
5 odpowiedzi 1,379 wizyt

93,383 zapytań

142,382 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,744 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...