• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Skryp to losowania

+1 głos
1,216 wizyt
pytanie zadane 25 września 2015 w JavaScript przez Dany Obywatel (1,370 p.)

Witam mam pytanie czy mógłbyś mi powiedzieć, udzielić wskazówek gdzie szukać informacji na temat stron tego typu

Pokrótce wytłumaczę co to jest i do czego służy. Więc są to strony hazardowe pod przykrywką skinów które maja odpowiednie ceny w grze można je sprzedać i z tego co mi wiadomo, wypłacić pieniędzy nie można ale można kupić gry na steam. I działanie tych stron po lega na tym że na stroni jest jakiś bot (konto na steam które automatycznie przyjmuje oferty i odsyła wygrane a i pobiera prowizje 10% lub 5%) wysyłamy ofertę ze skinem o wartości 5$ bot dodaje nas do danej rundy i przydziela nam odpowiednią ilość kuponów za 5$ mamy ich 500 i odpowiednio ktoś kto postawi 100$ dostaje 10000 wiec prawdopodobieństwo jego wygrania jest wiesze na strona są też ograniczenia np. max 50itemów czy 10 graczy ale to jest nie ważne. Gdy sesja jest pełna strona labo bot losuje zwycięzce pobiera prowizje około 10% i wysyła offerte zwycięscy .

Chciałbym zrobić lub kupić jakieś skrypty aby coś takiego zrobić jeśli się nie uda to trudno ale mam wielki zapał do zrobienia tego i nawet gdy się nie uda bo jest tego dużo to przynajmniej się czegoś nauczę

Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki i informacyjnie Pozdrawiam

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 25 września 2015 przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)
edycja 25 września 2015 przez Adam Jakś

są to strony hazardowe pod przykrywką skinów które maja odpowiednie ceny w grze można je sprzedać i z tego co mi wiadomo, wypłacić pieniędzy nie można ale można kupić gry na steam.

Możesz dany skin wystawić na przykład na aukcje allegro, wtedy otrzymasz realne pieniądze. 

Skrypt do losowania to tylko mała część tego, co należy wykonać.

Po pierwsze- połączenie strony z kontem steam. Do użytkownika powinna za pośrednictwem strony (po wcześniejszym podaniu wcześniej tradelinka) przyjść oferta wymiany z danym botem. Myślę, że nie jest to szalenie trudne bo bardzo wiele stron taki skrypt połączenie posiada, wręcz jestem prawie pewien, że znajdzie się gdzieś gotowy skrypt na to.

Kolejna sprawa to przeliczenie wartości wysłanych skinów i zapisanie ich wartości jakoś do bazy danych przypisując je danemu użytkownikowi.

Dopiero na koniec losowanie użytkownika spośród tych wszystkich wysłanych skinów, czy raczej odpowiadającym im wartości i odliczenie procentu.

Tak to wygląda na moje oko. Ogólnie bardzo dużo roboty, jednak strony tego typu powstają jak grzyby po deszczu, więc albo wszyscy inwestują w dobrego programistę i po prostu kupują taką stronę, albo są gdzieś do znalezienia gotowe skrypty, poradniki, czy coś.

komentarz 25 września 2015 przez Dany Obywatel (1,370 p.)
Dokładnie masz 100% racji
komentarz 25 września 2015 przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)
Co do 1 problemu- http://steamcommunity.com/dev
komentarz 26 września 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)

Tak to wygląda na moje oko. Ogólnie bardzo dużo roboty, jednak strony tego typu powstają jak grzyby po deszczu, więc albo wszyscy inwestują w dobrego programistę i po prostu kupują taką stronę, albo są gdzieś do znalezienia gotowe skrypty, poradniki, czy coś.

Bardzo dużo takich stron korzysta z ogólnodostępnego skryptu, który można znaleźć gdzieś na rosyjskich stronach. Stanowczo odradzam korzystanie z tego! Skrypt ten jest umyślnie napisany w sposób chaotyczny. Bardzo łatwo złamać jego zabezpieczenia, które ze względu na sposób napisania skryptu, trudno poprawić - a przynajmniej jest to nieopłacalne.

Napisanie takiego skryptu to wcale nie jest dużo roboty. Wystarczy podstawowa znajomość obiektowego programowania w php.

Bota można napisać w czymkolwiek, PHP, JavaScript, ja jednak polecam Java/C#/C++.

komentarz 26 września 2015 przez Dany Obywatel (1,370 p.)

writen  dzięki

0 głosów
odpowiedź 25 września 2015 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Takie stronki działają z reguły na podstawie API czy od Valve, czy od csgolounge lub innej, angielskiej wersji tej strony.
komentarz 25 września 2015 przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)
Mógłbyś rozwinąć pojęcie API?
komentarz 25 września 2015 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Trudno to określić, po prostu są to w jakimś stopniu porady, gotowe skrypty co do tworzenia pod pewne strony czy programy - np.: wykop.pl udostępnia API dla programistów, dzięki czemu powstają aplikacje mobilne, last.fm także, dzięki czemu można tworzyć jakieś wariacje na temat swojego gustu muzycznego itd. ;)
komentarz 25 września 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
Trochę dziwnie rozwinałeś pojęcie API.

API to jest taki interfejs, dzięki któremu można komunikować się z jakąś aplikacją z poziomu innej aplikacji.
0 głosów
odpowiedź 25 września 2015 przez patryx Nowicjusz (140 p.)
Co do logowania to masz tutaj paczke do skonfigurowania wraz z przykładową stroną do logowania:
https://github.com/SmItH197/SteamAuthentication
Po angielsku, ale myślę że to ogarniesz.
Do skonfigurowania tego potrzebujesz swojego klucza, który znajdziesz tu(trzeba być zalogowanym na steam):

http://steamcommunity.com/dev/apikey
komentarz 25 września 2015 przez Dany Obywatel (1,370 p.)
DZIĘKI o to jest juz coś
komentarz 25 września 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
A moim zdaniem jest to najgorzej napisany system logowania do steam jaki widziałem.

Napisanie takiego skryptu nie jest jakieś super trudne. Ale żeby się za to brać trzeba posiadać umiejętności programowania. A jeśli takich się nie ma, polecam komuś to zlecić.
komentarz 26 września 2015 przez patryx Nowicjusz (140 p.)
Ale nwm jaki ty problem masz... Strony posiadające logowanie za pośrednictwem steam korzystają z tego...
A co do tematu:
Na stronie musisz użyć ich (steam) przycisku do logowania oraz podlinkowania steampowered.com, jest to wymagane według polityki steam web api.
komentarz 26 września 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
I co z tego, że jakieś strony z tego korzystają?

Masa stron korzysta też z tych ruskich skryptów do jackpota. I jak się dobrze wgłębisz w ich chaotyczny kod, to znajdziesz fajny backdoor.

Wszystko to wygląda jakby pisał to jakiś czternastolatek w przerwach między lekcjami.

Jak skończy się projekt to udostępnię moją klasę do logowania via steam. A tymczasem polecam wam napisać taką samemu. To naprawdę nie jest trudne, a można się wiele nauczyć.
komentarz 29 września 2015 przez Dany Obywatel (1,370 p.)
Ok. Gdy pisałem ten post nie miałem za wiele czau ale teraz przeprowadzam się do wroc na studia to zacznę pisać i się zarobaczy ;) w razie czego mogę do cb. pisać jakbym miał problem ?
komentarz 29 września 2015 przez writen Nałogowiec (29,060 p.)
Myślę, że jak będziesz miał problem to najlepiej zadaj pytanie na forum.
0 głosów
odpowiedź 29 września 2015 przez Mar De Nowicjusz (140 p.)
Z tego co wiem wystarczy mieć boty i skonfigurować je ze skryptem, logowanie to ze steam bierzesz jeszcze html i css robisz strony i już strona działa tak mi sie wydaje jeśli nie to proszę mnie poprawić. ŻYCZĘ POWODZENIA

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 316 wizyt
pytanie zadane 21 czerwca 2018 w PHP przez kubusop Początkujący (420 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 450 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2023 w C i C++ przez mayak Nowicjusz (120 p.)

93,425 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...