• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak sprawić aby dwie funkcje działały w tym samym czasie?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,828 wizyt
pytanie zadane 25 września 2015 w C i C++ przez patryk16 Obywatel (1,080 p.)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 25 września 2015 przez niezalogowany
komentarz 25 września 2015 przez Radfler VIP (101,030 p.)

In its newest version (2011), the C++ standard library provides a set of classes for threading. At the time SFML was written, the C++11 standard was not written and there was no standard way of creating threads. When SFML 2.0 was released, there were still a lot of compilers that didn't support this new standard.

If you work with compilers that support the new standard and its <thread> header, forget about the SFML thread classes and use it instead -- it will be much better. But if you work with a pre-2011 compiler, or plan to distribute your code and want it to be fully portable, the SFML threading classes are a good solution.

Wątki w SFML są trochę przestarzałe. Większość kompilatorów posiada <thread>, a jak z opisu wynika lepiej używać std::thread od sf::Thread ;)

0 głosów
odpowiedź 25 września 2015 przez Sebastian Fojcik Nałogowiec (43,020 p.)
Twój program musi posiadać dwa wątki i w tych dwóch osobnych wątkach muszą zostać wywołane dwie funkcje.

http://www.cplusplus.com/reference/thread/thread/

Na stronie powyżej masz opis klasy ze standardowej biblioteki C++. Trochę niżej jest też gotowy przykład, w którym jest pokazane działanie dwóch funkcji jednocześnie. Czyli to czego szukasz :-)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 634 wizyt
pytanie zadane 10 stycznia 2016 w C i C++ przez Kreedy Początkujący (370 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 835 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 754 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2017 w C i C++ przez Marchewka900 Bywalec (2,970 p.)

92,549 zapytań

141,391 odpowiedzi

319,512 komentarzy

61,933 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...