• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

If Odejmowanie, problem z wstawieniem ...

Object Storage Arubacloud
0 głosów
195 wizyt
pytanie zadane 21 września 2015 w C i C++ przez Shraup Początkujący (310 p.)
edycja 21 września 2015 przez Shraup
Pytanie jest takie, co dac w miejscu znaku zapytania w tym miejscu
if(s==0)
{
     wygrywy[s]="PRZEGRYWASZ..";
     mn=mn-?;
}

aby odejmowalo od moich pieniedzy (moje pieniadze zapisane sa pod mn)


case '1':

{
system("cls");
start:
{

srand( time( NULL ) );

int liczba = std::rand()%uz+1;
std::cout << "W puli jest " <<  liczba << std::endl;

cout<<"Posiadasz $"<<mn<<endl;
cout<<"Ile chcesz Obstawic? :";
cin>>s;
if(mn==0)
    cout<<"Przegrales, nie masz juz pieniedzy";
if ((s>1) && (s<=mn))

{

for(int i=5;i>=0;i--)




{ Sleep(1000);
cout<<i<<endl;
}
system("cls");


srand (time(0));
s = rand() % 2 ;


if(s==0)
{
     wygrywy[s]="PRZEGRYWASZ..";
     mn=mn-?;
}
if(s==1)
{
     wygrywy[s]="WYGRYWASZ..";
     mn=mn+liczba;
}




cout << wygrywy[s]<< endl;
Sleep(2000);
system("cls");

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 września 2015 przez niezalogowany

Masz mało przyjemny sposób opisywania swojego problemu, widzę już 3 pytanie twojego autorstwa i dalej wrzucasz pytanie w ten sam niezorzumiały sposób:

Źle wyjaśniony problem, który nie jest napisany poprawnie (logicznie i gramatycznie). Następnie jakis problematyczny fragment kodu, kontynuacja opisu problemu i reszta twojego bardzo mało eleganckiego kodu.

Wiem, że dopiero zaczynasz programować, itd, ale trzymajmy się jakichś zasad: gdy zadajesz pytanie powinieneś przekazać tylko niezbędne informacje potrzębne do zrozumienia kontekstu.

Pomijam już, że rzeczy z którymi masz problem to podstawy, które są pokazane w obojętnie jakim kursie programowania ( np. cpp0x.pl ).

Wróćmy do twojego problemu, którego nie do końca rozumiem (nie wiem w czym jest problem): pod znakiem ? powinieneś wstawić taką wartość o jaką ma się pomniejszyć zmienna mn (możesz ją wstawić przy użyciu liczby lub zmiennej).

 

0 głosów
odpowiedź 22 września 2015 przez acab0001 Początkujący (410 p.)
Szymon Sierakiewicz: "Wróćmy do twojego problemu, którego nie do końca rozumiem (nie wiem w czym jest problem): pod znakiem ? powinieneś wstawić taką wartość o jaką ma się pomniejszyć zmienna mn (możesz ją wstawić przy użyciu liczby lub zmiennej)."

Czyli w twoim przypadku s.
komentarz 22 września 2015 przez Shraup Początkujący (310 p.)
Też tak myślałem, ale jak daje s to nic sie nie dzieje.. np : daje 200 i przegrywam, a nadal mam 200 ;/

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 123 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2016 w C i C++ przez AjSiak Początkujący (250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 392 wizyt
pytanie zadane 22 września 2015 w C i C++ przez Shraup Początkujący (310 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 245 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2019 w C i C++ przez de1vee Nowicjusz (220 p.)

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...