• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Udostępnianie ekranu przez sieć domową? (Live Streaming Video)

+1 głos
1,020 wizyt
pytanie zadane 21 września 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Karwolo Użytkownik (500 p.)
Od lat chiałem zrealizować najważnijszy projekt mojego życia :D Otóż potrzebuję wyświetlenia ekranu mojego komutera na innym komuterze, telewizorze, smartfonie :D Narazie chiałbym te zrealizować na dwóch komuterach. Nie mam pojecia od czego zacząć, w czym to napisać? Znam podstwy c++, java, html i javasctriptów. Jakich bibliotek potrzebowałbym jeśli mialbym to napisać w  C++? przechwytywanie ekranu i streaming (najbardziej odpowiadoło by mi to w c++) Bardzo proszę o pomoc :D

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 21 września 2015 przez niezalogowany
Znając same podstawy nie uda ci się wykonać tego projektu.

Do wykonania tego projektu musisz na pewno zainteresować się jakąś biblioteką sieciową. Z kolei streamowanie obrazu to openCV.
komentarz 22 września 2015 przez Karwolo Użytkownik (500 p.)

Słuchaj bo przypomniałem sobie, że 1,5 roku temu robiłem grę w Allegro5. Tam pisałem algorytmy by postacie skakały, tło się ruszało itp. Napisałem tak z 3 niewielkie gry. To się zalicza do programowania obiektowego? 

komentarz 22 września 2015 przez niezalogowany
A używałeś tam klas/struktur, dziedziczenia, polimorfizmu?
komentarz 23 września 2015 przez Karwolo Użytkownik (500 p.)
Nie, niestety nie, Dzięki wielki za pomoc! Za około miesiąc gdy ogarnę obiektowe znowu się odezwę w tej sprawie :D
komentarz 23 września 2015 przez niezalogowany
Powiem tak: nie musisz koniecznie użyć polimorfizmu i dziedziczenia, jedynie dobrze by było gdybyś wiedział że takie coś istnieje. Wystarczy, że opanujesz posługiwanie się klasami.
komentarz 23 września 2015 przez Karwolo Użytkownik (500 p.)
Przeglądałem coś o klasach i nawet nie jest to takie trudne :D Pojęcie jest mi znane również z css więc jakoś dam radę.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 449 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2016 w C i C++ przez Krzysztof Rak Bywalec (2,420 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 2,013 wizyt
pytanie zadane 25 lutego 2020 w C i C++ przez Ditrix Mądrala (5,650 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 205 wizyt

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...