• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

WINDOWS 10 mikrofon

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+2 głosów
32,032 wizyt
pytanie zadane 21 września 2015 w Offtop przez niezalogowany
zmienione kategorie 22 września 2015 przez Arkadiusz Waluk
Mam problem z mikrofonem w windows 10 a konkretnie...nie dzała. Sprawa wygląda tak że w ustawieniach dzwieku mam go wlaczonego, jest tez ustawiony jako domyslne. ale gdy cos mowie po prostu nie nagrywa oraz na takim wskazniku  poziomu dzwieku w panelu sterowania w zakladce dzwiek gdzie normalnie wslaznikk rosnie gdy mowimy u mnie caly czas jest 'na 0".  Nie wiem co zrobic, a mikrofon w sluchawkach (usb) jest chyba ok- to nie jego wina bo jak sprawdziłem dla osobnego mikrofonu do mini jack to dokaldnie to samo,

Licze na pomoc i dziekuje za każdą odpowiedź

Ps.sterowniki są ok (mikrofon tak nie działa od 2 dni -wczesniej dobrze)

8 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 22 września 2015 przez maxmeister Użytkownik (540 p.)
Miałem podobny problem. Po aktualizacji do Windows 10 mikrofon przestał działać, mimo iż pozornie wszystko było zainstalowane jak należy, a Menedżer Urządzeń nie zgłaszał żadnych problemów. Problem udało się rozwiązać poprzez ściągnięcie i zainstalowanie najnowszych sterowników ze strony producenta sprzętu komputerowego.
0 głosów
odpowiedź 21 września 2015 przez TakIoKoder Bywalec (2,560 p.)
Moze we wlasciwosciach tego mikrofonu z zakladce "poziomy" sprawdz czy nie masz minimum na pasku.
0 głosów
odpowiedź 22 września 2015 przez tede774 Bywalec (2,650 p.)
U mnie na win7 zawsze jest tak, że jak mam podłączone słuchawki, to muszę na chwilę przestawić suwak "Zwiększenie wydajności mikrofonu" i wtedy wszystko nagle jest ok... Muszę robić tak za każdym razem kiedy chcę skorzystać z mikrofonu, bo inaczej nie chce działać. Nie wiem na ile może to pomóc, ale "u mnie działa" :D Trzeba próbować ;)
0 głosów
odpowiedź 22 września 2015 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Ale oprogramowujesz mikrofon w C++ pod Win10?
0 głosów
odpowiedź 1 lutego 2016 przez karolkopanko Nowicjusz (140 p.)
Jeżeli szukasz sensownego sposobu na naprawienie mikrofonu w Windows 10 to warto skorzystać z osobnego poradnika. W 80% przypadków problem można rozwiązać z poziomu ustawień dźwięku w systemie. Konkretnie to wygląda w ten sposób:

http://www.download.net.pl/windows-10-nie-dziala-mikrofon/n/8054/
0 głosów
odpowiedź 15 października 2016 przez Unasis Nowicjusz (140 p.)
Spróbuj reinstalować sterowniki, u mnie pomogło :)
0 głosów
odpowiedź 24 października 2016 przez hancerGB Nowicjusz (140 p.)
Też miałem problem z mic. cicho się nagrywalo gry mnie zagluszaly choć miałem w nich ustawienia na min, okazało się że nie m miałem sys miksera na pasku szybkiego uruchamiania pomogł wpis do rejestru i odpowiednie ustawy programów każdego z osobna. I co dziwne że poprawiła się głośność mic. wyraźnie odczuwalne w np. ts3. Win10, mic. na USB.
0 głosów
odpowiedź 28 kwietnia 2017 przez SOLIDER Nowicjusz (200 p.)
Mam identyczny problem nie wiem co zrobić mam słuchawki USB z mikrfonem

Słuchawki: Ravcore dynamite 7.1 gaming pro

Od aktualizacji nie działa

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,688 wizyt
pytanie zadane 6 października 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Strzyz Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 6,141 wizyt
+2 głosów
2 odpowiedzi 31,988 wizyt

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,677 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...