• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Instalacja sterowników i przywracanie systemu. Problem amatora sprzętu komputerowego.

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
367 wizyt
pytanie zadane 21 września 2015 w Offtop przez Majk Użytkownik (860 p.)

Chcę poprosić o poradę związaną z jak mi się wydaje sterownikami. 
Problem dotyczy laptopa lenovo y50-70 . 
Jako że komputer ma być zabawką do gier, sprawdzałem jak będzie na nim działał Wiedźmin 3. 
Spodziewałem się że gra ruszy na wysokich detalach, a przycina się na niskich przy najmniejszej rozdzielczości. 

Zainstalowałem program diagnostyczny który wykrywa braki w sterownikach: 

Ściągałem sterowniki z oficjalnej strony producenta, próbowałem otworzyć grę przez panel sterowani Nvidii, tak aby uruchomić przez kartę o wyższej wydajności i nadal nic to nie dało. 

Zastanawiam się co zrobić żeby działało to jak powinno.

Drugą kwestią o którą chcę zapytać jest przywracanie systemu. 
Gdy wchodzę w przywracanie systemu widzę ten komunikat:  Dlaczego nie mogę skorzystać z tej opcji, skoro system jest oryginalny? 
Czy sklepy dają klucz do oryginalnego systemu? 

Myślę że warto wspomnieć o tym że sklep wymieniał dysk hdd na ssd. Być może dlatego coś jest pominięte.

Z góry dziękuję jeśli ktoś zechce poświecić chwilę na podzielenie się opinią. 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 21 września 2015 przez kacper6909 Gaduła (3,040 p.)
Jakie parametry ma laptop? I musisz zrobić jakby checkpoint Czyli musisz najpierw zrobić taki punkt odzyskiwania systemu. Więc nic nie zrobisz z przywracaniem. Laptopy mają to do siebie, że nie lubią gier :)
komentarz 21 września 2015 przez Majk Użytkownik (860 p.)
Mam świadomość że laptopy sa do wszystkiego, a zarazem do niczego.

Najbardziej dziwi mnie jednak to, że komputer nie włącza dedykowanej karty graficznej gdy ta jest potrzebna.

Parametry są wystarczające by ruszyć grę płynnie w wysokich ( wspomnę tylko że ,,wysokie,, są tak naprawdę średnie, ponieważ gra oferuje ustawienia: niskie, średnie, wysokie i uber ).
Komputer ma grafikę geforce GTX 960M
16gb Ram
Procesor i7 4720HQ

Zastanawiam się czy są jakieś godne zaufania programy do automatycznego pobierania sterowników?

Odnośnie checkpoint'u, czy nie może nim być moment ustawień fabrycznych?
komentarz 21 września 2015 przez kacper6909 Gaduła (3,040 p.)

Odnośnie checkpoint'u, czy nie może nim być moment ustawień fabrycznych?

Wtedy jest opcja - przywróć do ustawień fabrycznych. 

Komputer jest dobry i powinien pociągnąć nawet wieśka na wysokich. 

Co do programów to ogólnie nie polecam, bo lepiej samemu sprawdzić sterowniki i je pobrać, niż żeby zrobił za nas program. Mogę podesłać Driver Booster. I na początku pobierania sterowników będzie prędkość ok. 15kb/s ale po 1/2 min, zmieni się na domyślną jaką masz.

http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Booster,Program,Windows,41956.html​

ręczne http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 470 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,064 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,708 wizyt

93,336 zapytań

142,332 odpowiedzi

322,418 komentarzy

62,673 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...