• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[PHP] [MYSQLI] System rejestracji. Dlaczego nie działa?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
574 wizyt
pytanie zadane 16 września 2015 w SQL, bazy danych przez Miko Obywatel (1,480 p.)

Witam,
Stworzyłem system rejestracji. Na początku wszystko działało idealnie. Zacząłem modyfikować stronę, dodawać nowe elementy i nagle rejestracja nie działa. Zacząłem zmieniać wszystko, ale strasznie się pogubiłem. Pewnie jest to jakiś banalny błąd, ale od dobrych paru godzin nie potrafię tego naprawić, Proszę o pomoc.

<?php
			session_start();
			require_once "base.php";
			
			if(!isset($_POST['reg_login']) || !isset($_POST['reg_password']))
			{
				header('Location: register_page.php');
				exit();
			}
					
			$reg_login = $_POST['reg_login'];
			$reg_password = ($_POST['reg_password']);
			$reg_password_repeat =($_POST['reg_password_repeat']);
			$reg_email = $_POST['reg_email'];
			$reg_email_repeat = $_POST['reg_email_repeat'];
			
			$reg_login = htmlentities($reg_login, ENT_QUOTES, "UTF-8");
			$reg_password = htmlentities($reg_password, ENT_QUOTES, "UTF-8");
							
								if($reg_password == $reg_password_repeat && $reg_email == $reg_email_repeat)
								{
											
											$connect = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);											
											$result = $connect->query(sprintf("SELECT * FROM users WHERE nick='%s''",
											mysqli_real_escape_string($connect, $reg_login)));
											

												$row_cnt = $result->num_rows;
												
												if($row_cnt < 1)
												{
													if($connect->connect_errno != 0)
													{
														echo "Błąd połączenia! Spróbuj ponownie później!";
													}else
													{
													
													 $query = "INSERT INTO users set nick='$reg_login', pass='$reg_password', email='$reg_email', rank='user'";

															mysqli_close($connect);
															$result->free_result();
															
															$_SESSION['reg_text']='Zarejestrowano, zaloguj się teraz!';
															header ('Location: login_page.php');
															}
												}else
												{
													header('Location: register_page.php?e=2');
												}
											}
								else
									{
									header('Location: register_page.php?e=1');
									}
									
									$connect->close();
?>

Z góry Dziękuję :)

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
wybrane 16 września 2015 przez Miko
 
Najlepsza
Witam, w pierwszej kwerendzie masz o jedną apostrofę za dużo ... a drugiej nawet nie wysyłasz tylko zapisujesz do zmiennej o ile dobrze widzę... zamykasz też chyba połączenie z bazą w dwóch różnych miejscach... ja bym to w ogóle usunął i napisał od początku i najlepiej najpierw rozpisz to sobie w jakimś zeszycie na wszystkie małe funkcje a nie taki kod od góry do dołu... kod podzielony na funkcje jest bardziej czytalny i mógłbyś go sam łatwo zdebugować. Powodzenia :)
komentarz 16 września 2015 przez Miko Obywatel (1,480 p.)
Masz rację co do 4 ;)
Tylko jak to wysłać?
komentarz 16 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
przecież pierwszą kwerendę jakoś wysłałeś...
komentarz 16 września 2015 przez Miko Obywatel (1,480 p.)
Dobra, nie było pytania :) Dzięki :D
komentarz 16 września 2015 przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
edycja 16 września 2015 przez WWOTEX
Polecam się na przyszłość, powodzenia :)
0 głosów
odpowiedź 16 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Co to znazy nie działa?
komentarz 16 września 2015 przez Miko Obywatel (1,480 p.)
Nie zapisuje do bazy danych
0 głosów
odpowiedź 16 września 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
Taaaa. Wkladasz do bazy nazwy zmiennych. Dodaj znaki " i konkatenację w kwerendzie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 249 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2015 w PHP przez Else Stary wyjadacz (12,260 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 1,457 wizyt
pytanie zadane 23 września 2015 w PHP przez WWOTEX Mądrala (6,200 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 553 wizyt

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...