Napisałem własną wtyczkę do przeglądarki Chrome o nazwie AutoCookieRejector. Zwykłe Adblocki często przepuszczają gigantyczne banery i wyskakujące okna cookies na stronach takich jak WP, Onet czy Interia. Mój skrypt co 500 ms skanuje kod i całkowicie usuwa te elementy.
Projekt połączyłem z serwerem na Vercelu oraz chmurową bazą danych Upstash Redis, która obsługuje system licencji. Wtyczka działa w 100% lokalnie, jest bezpieczna i nie rejestruje historii przeglądania (zgodność z RODO). Co ważne, cały program jest niesamowicie lekki i waży poniżej 1 MB, więc w żaden sposób nie obciąża przeglądarki.
Docelowo dostęp będzie płatny, ale teraz udostępniam 10 darmowych licencji na okres 30 dni w zamian za sprawdzenie działania i feedback. Jeśli chcesz przetestować program, zgłoś się na podany adres e-mail:
autocookierejector@proton.me
W odpowiedzi zwrotnej prześlę unikalny kod aktywacyjny oraz bezpieczny link do Dysku Google, z którego pobierzesz folder z wtyczką i prostą instrukcją instalacji. Kod źródłowy rozszerzenia jest w pełni otwarty do wglądu po pobraniu paczki.
Liczba darmowych kodów jest ograniczona do 10 sztuk. Każda opinia i zrzut ekranu po uruchomieniu programu będą dla mnie bardzo pomocna w dalszym rozwijaniu projektu!