• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Autorski bloker reklam (Chrome Extension) + Vercel + Redis. Szukam testerów

0 głosów
118 wizyt
pytanie zadane 30 lipca w Nasze projekty przez Xtrminecraft Nowicjusz (120 p.)
Napisałem własną wtyczkę do przeglądarki Chrome o nazwie AutoCookieRejector. Zwykłe Adblocki często przepuszczają gigantyczne banery i wyskakujące okna cookies na stronach takich jak WP, Onet czy Interia. Mój skrypt co 500 ms skanuje kod i całkowicie usuwa te elementy.

Projekt połączyłem z serwerem na Vercelu oraz chmurową bazą danych Upstash Redis, która obsługuje system licencji. Wtyczka działa w 100% lokalnie, jest bezpieczna i nie rejestruje historii przeglądania (zgodność z RODO). Co ważne, cały program jest niesamowicie lekki i waży poniżej 1 MB, więc w żaden sposób nie obciąża przeglądarki.

Docelowo dostęp będzie płatny, ale teraz udostępniam 10 darmowych licencji na okres 30 dni w zamian za sprawdzenie działania i feedback. Jeśli chcesz przetestować program, zgłoś się na podany adres e-mail:

autocookierejector@proton.me

W odpowiedzi zwrotnej prześlę unikalny kod aktywacyjny oraz bezpieczny link do Dysku Google, z którego pobierzesz folder z wtyczką i prostą instrukcją instalacji. Kod źródłowy rozszerzenia jest w pełni otwarty do wglądu po pobraniu paczki.

Liczba darmowych kodów jest ograniczona do 10 sztuk. Każda opinia i zrzut ekranu po uruchomieniu programu będą dla mnie bardzo pomocna w dalszym rozwijaniu projektu!
komentarz 6 dni temu przez jankustosz1 Nałogowiec (37,030 p.)
A jest feature wysyłki ciasteczek sesji na serwer?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 317 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,162 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2021 w PHP przez mikey Użytkownik (820 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 299 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2021 w PHP przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

93,777 zapytań

142,736 odpowiedzi

323,388 komentarzy

63,381 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...