• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy interesuje was praca na komputerze za pomocą mowy?

0 głosów
139 wizyt
pytanie zadane 18 lipca w Nasze projekty przez ProperCode Nowicjusz (150 p.)

Work by Speech to mój darmowy anglojęzyczny program, który umożliwia pracę na komputerze za pomocą mowy. Jest najbardziej przydatny dla osób niepełnosprawnych, ale może też ułatwić pracę przy komputerze poprzez stosowanie komend takich jak: Open app_name, Switch to app_name, Show Desktop, Close That, Copy, Paste, Scroll up/down x times, Scroll left/right x times. Myszkę można kontrolować za pomocą siatki myszy, która dzieli ekran na max. 2450 figur. Siatka myszy uczy się jak użytkownik korzysta z każdej aplikacji i 49 najczęściej wybieranych figur zawiera tylko jeden znak do przeczytania (siatka korzysta z alfabetu fonetycznego NATO, więc np. literę d czyta się jako delta). Oprócz tego program pozwala na tworzenie własnych komend głosowych i dodawanie do nich różnego typu akcji oraz nagrywanie makr, które można dodawać do własnych komend głosowych. Sam przez miesiąc programowałem za pomocą mowy w Visual Studio korzystając z wczesnej wersji tego programu poprzez pisanie litera po literze i korzystanie z autouzupełniania - program wtedy nie posiadał dyktowania (nie spowalniało mnie to znacznie, ponieważ dużo czasu poświęcałem na zastanawianie).

Link do strony projektu: https://github.com/ProperCode/Work-by-Speech/

Czy interesuje was całkowite lub częściowe pracowanie za pomocą mowy? A może interesuje was wykorzystanie tego programu do innych czynności? (np. ktoś napisał mi, że gra za pomocą mojego programu w Microsoft Flight Simulator).

1
komentarz 19 lipca przez Comandeer Guru (609,000 p.)
A jak to wypada w porównaniu do takiego Dragon Naturally Speaking? Jakie to ma wsparcie dla systemowych API dostępności?
komentarz 20 lipca przez Pumpkin2003 Użytkownik (900 p.)

@ProperCode, trochę się spóźniłeś chyba z tym pomysłem, bo takich programów dziś jest sporo, a niedługo w erze AI, będzie multum.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 776 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 205 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2017 w C# przez Paweł Romanoski Początkujący (340 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 261 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2015 w C# przez kacper6909 Gaduła (3,040 p.)

93,777 zapytań

142,736 odpowiedzi

323,388 komentarzy

63,381 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...