[HOBBY / REVSHARE] Szukam osób do tworzenia narracyjnego RPG
Cześć!
Tworzę niezależną grę RPG. Jest to spokojne, narracyjne RPG inspirowane Stardew Valley, Disco Elysium i klasycznymi grami detektywistycznymi.
Gracz wciela się w kuriera królewskiej poczty, który odkrywa dokumenty podważające historię całego królestwa. Głównym motywem gry jest prawda, kłamstwo i odkrywanie sprzecznych informacji.
Aktualnie projekt posiada:
- gotowy świat i lore,
- rozpisaną fabułę,
- dokument GDD,
- projekt miasta,
- ustalony styl graficzny,
Poszukuję osób, które chciałyby współtworzyć projekt hobbystycznie i rozwijać swoje umiejętności. Mile widziani są zarówno początkujący, jak i bardziej doświadczeni twórcy.
Szukam:
- pixel artystów,
- grafików środowiska,
- kompozytorów muzyki,
- osób piszących dialogi,
- programistów.
Projekt realizowany jest bez presji terminów. Zależy mi przede wszystkim na stworzeniu niewielkiego, klimatycznego RPG z silnym naciskiem na atmosferę, dialogi i odkrywanie tajemnic.
Gierka posiada obecnie określoną wizję, jednak jestem otwarta na pomysły i wspólne rozwijanie projektu. Jeśli uda się zbudować zgrany zespół, możliwe będzie wspólne dopracowanie kierunku gry, rozbudowanie mechanik, czy zmiana oprawy wizualnej na przykład w stronę Octopath Traveler lub innych pomysłów wypracowanych przez zespół.
Najważniejsze jest dla mnie stworzenie gry, przy której wszyscy członkowie zespołu będą mogli rozwijać swoje umiejętności i mieć realny wpływ na ostateczny kształt projektu.
Jeśli podoba Ci się klimat spokojnych, melancholijnych gier i chciałbyś współtworzyć taki świat, zapraszam do kontaktu.