• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komputer do 6000zł Czy warto?

+1 głos
159 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia w Sprzęt komputerowy przez jakubbeq Nowicjusz (130 p.)
Witam serdecznie,

ostatnimi czasy myślę o zakupie zestawu komputerowego do kwoty 6000 zł, aby móc cieszyć się grą w nowsze tytuły pokroju Cyberpunka 2077. Chciałbym też streamować GTA RP w 1080p oraz fajnie byłoby móc za te ponad pół roku pograć w GTA 6.

Co konkretnie w tej półce cenowej polecalibyście złożyć? Zależy mi na pewno na 32 GB RAM-u, fajnym procku i chyba wolałbym kartę Nvidia ze względu na to, że przez całe życie na tych kartach latam.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 kwietnia przez Pumpkin2003 Początkujący (440 p.)
edycja 20 kwietnia przez Pumpkin2003
Wiesz dziś karta z średniej półki czyli 5070TI to koszt 4-5k zł! To jak chcesz cały PC mieć za 6k zł?
No chyba, że rzeczywiście się ograniczysz do FullHD i wtedy wystarczy 5060TI lub 5070 (zaoszczędzisz 2-2.5k na GPU).
Coś tam dla FullHD złożysz za 6k zł, ale ja bym jeszcze kilka tałzenów dozbierał.

Dobrą opcją jest kupno używanego PC (czasami nawet na gwarancji!) na OLX czy Allegro Lokalnie, Sprzedajmy, itp. Sporo zaoszczędzisz, dostaniesz więcej za wydane pieniądze.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,492 wizyt
–1 głos
2 odpowiedzi 415 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 841 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2017 w Sprzęt komputerowy przez MrOften Początkujący (310 p.)

93,729 zapytań

142,668 odpowiedzi

323,283 komentarzy

63,288 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...