• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szukam opinii mojego portfolio

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
225 wizyt
pytanie zadane 27 marca w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez wesselpawel Nowicjusz (150 p.)

Cześć, to mój pierwszy wpis na forum. Nazywam się Paweł i tworzę strony www. Stwierdziłem, że zacznę tworzyć strony dla małych firm i o tym właśnie będzie ten post. Zacząłem od stworzenia struktury pod jedno miasto - Grudziądz. 

/projektowanie-stron-internetowych-grudziadz

/pozycjonowanie-stron-internetowych-grudziadz

Itd.

Kiedy mam już przygotowana strukturę, a dane pobierane są z pliku landingPages.ts i są w miarę unikalne, dodaje wczesniej przygotowane gramatyczne odmiany miast z pliku json i iteruje te wszystkie strony przez ilość miast. 

Wtedy wychodzą mi strony jak

/projektowanie-stron-internetowych-warszawa

/pozycjonowanie-stron-internetowych-warszawa

Z unikalnym kontentem dla każdej strony ofertowej i miasta (z poprawną odmianą miast przez przypadki)

Thoughts about website?

https://wesselpawel.com

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 28 marca przez rafal.budzis Szeryf (86,360 p.)
wybrane 28 marca przez wesselpawel

Najlepsza

Od strony UXowej jest źle! Kazdy twój kontener ma inną szerokosć (może tego nie widzisz na fullHD ale mam monitor 4K i strasznie dziwnie to wygląda. ) Wprowadza to straszny bałagan.

Górna część strony ma 3 przyciski primary i wielki formularz kontaktowy który odwraca uwagę. Skoro Przycisk "zamów wycenę" przenosi do formularza to ja bym usunął ten dodatkowy formularz z boku, a "Zobacz realizacje" ustawił jako przycisk dodatkowy. 

Przycisk Wyślij wiadomość w formularzu tworzy tzreci typ przycisku. Zostaw dwa typy i zastąp go tym żółtym.

Zwróć większą uwagę na spójność graficzną takie same odstępy border-radiusy czy wielkości czcionek. Chrome devtools mają fajną zakładkę "CSS overview" polecam ;) 

komentarz 28 marca przez marcin99b Szeryf (86,140 p.)

U mnie jeszcze większy rozjazd

komentarz 28 marca przez wesselpawel Nowicjusz (150 p.)

@rafal.budzis Czyżby optymalizacja UX === optymalizacja również SEO? enlightenedGoogle nie łapał kontekstu stron i słabo pozycjonował (5-7 strona) - o ile można w ogóle analizować SEO po 3 dniach od dodania na GSC. Bardzo też możliwe, że właśnie przez ilość przycisków z dużą ilością intencji (realizacje - co to jest? portfolio? zamów wycenę - wycenę portfolio? bot pomyślał... No nie wiem... pora na cssmiley), myślę, dzięki tej dobrej zmianie w UX, pozycjonowanie też na tym zyska. Dzieki! yes

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,177 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 526 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 920 wizyt
pytanie zadane 22 września 2021 w Nasze projekty przez jwrbel1 Nowicjusz (130 p.)

93,718 zapytań

142,630 odpowiedzi

323,262 komentarzy

63,265 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...