No to zależy co chce się robić i jaki ma się styl pracy
React jest najpopularniejszy w średnich i małych projektach. Angular w korpo - a więc tych dużych i największych projetkach. Ale to generalnie, bo wiadomo, że od wszystkiego są wyjątki.
Czytałem, że Vue jest szybszy od Reacta i sporo szybszy od Angular jeśli chodzi o start, pokazanie się pierwszej strony w przeglądarce.
Jeśli patrzysz pod kątem własnego projektu, to szybkość ma znaczenie. Jeśli patrzysz pod kątem robienia projektów dla innych, to już ta szybkość jest kosztem kogoś innego, kto ją wybrał strategicznie.
Osobiście wole reacta, bo pracuje głównie w backendzie, teoretycznie jestem fullstackiem i czasami zaglądam do frontu, ale rzadko i mało, więc wolę coś co jest proste i intuicyjne. Angular mi się nie podobał bo z tego co pamiętam, wymagał większej wiedzy o tym jak działa angular sam w sobie (system modułów, system templatek, relacje między templatkami a komponentami... nie chciało mi się tego uczyć), a react jest prosty dla kogoś komu nie chce się w niego zagłębiać, działa, spełnia swoją funkcję.
Pracuje w dużym korpo które ma projekty frontendowe w różnych frameworkach, niektóre zespoły mają angulara, inne reacta, w jednym projekcie widziałem vue. Dominuje podejście, gdzie w zespołach nie ma typowych frontendowców, a aplikacje robią programiści .NET którzy przy okazji mają zadania frontendowe (fullstack z przewagą backendu) i w takich zespołach dominuje react.
Co jest w sumie dość ciekawe, bo pamiętam jak lata temu słyszałem, że react słabo nadaje się do takiego zastosowania i w tym scenariuszu najlepiej sprawdziłby się angular (podobno dlatego, statystycznie częściej, korporacje wybierają angulara) - argumentem było to, że angular jest "bardziej obiektowy", a react ma "swoje udziwnienia" (np hooki). W praktyce mam wrażenie, że prościej jest zrozumieć w jeden dzień jak używać hooków, niż uczyć się specyfiki angulara.
Do prywatnych projektów też zawsze biore reacta, bo już znam go wystarczająco przez pracę, a nie chce mi się angażować w naukę frontendu