• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Secure Boot (Faceit AntiCheat)

0 głosów
369 wizyt
pytanie zadane 20 lutego w Systemy operacyjne, programy przez skodziarz Nowicjusz (120 p.)

Witam forumowiczów mam problem z faceit anticheat. gdy odpalam anticheata to dostaje komunikat, że TPM attestation is not ready, please upgrade your bios. grzebalem w biosie i ustawilem wszystko wg tego co chatgpt podpowiedział. CSM support - disabled, AMD CPU fTPM - enabled, Secure boot - enabled (pokazuje że jest aktywny), po zapisaniu resetuje kompa i dostaje komunikat ,,invalid signature detected. check secure boot policy in setup", po czym wywala mi czarny ekran i nic nie moge zrobić. gdy ustawie secure boot na disabled to komputer sie odpala normalnie, lecz nie znowu pojawia się problem z faceitem (to co napisalem w pierwszych slowach). jak coś to w tpm.msc pokazuje że moduł TPM jest gotowy do użycia. Nie wiem czy to coś wniesie do problemu ale przed zmianą na windowsa 11 faceit działał poprawnie na windowsie 10, żadnych podzespołów nie zmieniałem przez ten czas.
SPECYFIKACJE: GIGABYTE B550 GAMING X V2 (wersja biosa: FDc), AMD RADEON RX6700XT, Windows 11
jakieś pomysły co może być nie tak?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 lutego przez Krzyzyk33 Nowicjusz (220 p.)
A próbowałeś odinstalować antycheta bo ja też tak kiedyś miałem i po odinstalowaniu przykladowo gra sama go instalowała. Mam nadzieje że pomogłem

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 12,715 wizyt
pytanie zadane 10 sierpnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 395 wizyt
pytanie zadane 2 marca 2025 w Sprzęt komputerowy przez KacperB88 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,413 wizyt

93,729 zapytań

142,668 odpowiedzi

323,283 komentarzy

63,288 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...