• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z SESSION

Object Storage Arubacloud
+1 głos
354 wizyt
pytanie zadane 14 września 2015 w PHP przez dorgovor Użytkownik (580 p.)
zamknięte 14 września 2015 przez dorgovor

Witam, mam problem z wczytywaniem danych z session wyswietla mi się taki komunikat przy wczytywaniu strony (strona się normalnie wczytuje tylko z tym jest problem)

Notice: Undefined variable: _SESSION in C:\xampp\htdocs\pointspay\getpoints.php on line 34

A tutaj linia 34

<?php
	echo "Witaj ".$_SESSION['user'].'! [ <a href="logout.php">Wyloguj się!</a> ]';
?>

Tak jest to zdefiniowane:

$_SESSION['id'] = $wiersz['id'];
$_SESSION['login'] = $wiersz['login'];
$_SESSION['nick'] = $wiersz['nick'];
$_SESSION['email'] = $wiersz['email'];
$_SESSION['points'] = $wiersz['points'];

Na innej stronie (start.php) działa a na innych podstronach wszystko nie działą, a sesja jest aktywna, proszę o pomoc!

komentarz zamknięcia: Rozwiązane

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 14 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
edycja 14 września 2015 przez Boshi
 
Najlepsza
Ustawiłeś session_start() na samym początku tej strony ?
komentarz 14 września 2015 przez dorgovor Użytkownik (580 p.)
Rzeczywiście nie było tego, ale poprawiłem i nadal nie działa :(
komentarz 14 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Pokaż kod cały. Notice wynika z braku startu sesji.
komentarz 14 września 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Boshi a cóż to jest start_session()? Jakaś nowa funkcja w PHP powstała? ;)

Poza tym kolega napisał niżej, że już rozwiązał problem, ale mogłeś nie zauważyć więc mówię.
komentarz 14 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
WTF :D?  nie mam pojęcia czemu odwróciłem wyrazy:)

session_start();  W każdym razie napisałem komentarz i nie widziałem odpowiedzi.
+1 głos
odpowiedź 14 września 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

Masz na pewno

session_start();

na początku każdej strony, na której korzystasz z sesji?

0 głosów
odpowiedź 14 września 2015 przez dorgovor Użytkownik (580 p.)

Ok, dobra rzeczywiście zapomniałem o start_session(); ale oprócz tego źle to było zdefiniowane dziękuje za pomoc :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 186 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2021 w PHP przez EmilB Użytkownik (980 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 228 wizyt
pytanie zadane 9 maja 2021 w PHP przez Filipczak Gaduła (4,020 p.)
–1 głos
0 odpowiedzi 180 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2017 w PHP przez RAFI Początkujący (390 p.)

92,551 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,530 komentarzy

61,937 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...