• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

WhatsApp działa na Androidzie (smartfon), ale nie działa na Windows 10 (laptop)

0 głosów
186 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia w Systemy operacyjne, programy przez Krzysiek_34 Mądrala (6,570 p.)

Witam.

Od prawie dwóch lat (od 12 maja 2024 roku) używałem WhatsAppa na Windows 10 przy pomocy laptopa. Najpierw pobrałem instalkę (rozmiar pliku 838 KB) z oficjalnej strony WhatsAppa:

https://www.whatsapp.com/download?lang=pl

Od ponad miesiąca WhatsApp przestał mi się już uruchamiać przez Windows 10. Postanowiłem odinstalować dzisiaj WhatsAppa, pobrać ponownie instalkę (rozmiar pliku 1,06 MB) z tej oficjalnej strony, zainstalować i sprawdzić czy uruchomi się. Niestety dalej WhatsApp nie uruchamia się przez Windows 10. Liczyłem na to, że dzisiejsza aktualna instalka automatycznie rozwiąże ten problem.

Czy wiecie co jest przyczyną, że WhatsApp nie uruchamia mi się już przez Windows 10 ?

komentarz 5 lutego przez TOWaD Mądrala (6,770 p.)
A właściwe odinstalowałem, bo zauważyłem, ze taj jak CCleaner  jest tyko do celów prywatnych.
komentarz 8 lutego przez Krzysiek_34 Mądrala (6,570 p.)

@TOWaD, 

Niestety dalej WhatsApp nie uruchamia się przez Windows 10.sad

Ten cały mój proces odinstalowywania tego WhatsAppa wyglądał następująco:

Zainstalowałem i uruchomiłem tego Revo Uninstaller Pro jako 30-dniową wersję. W zakładce Wszystkie programy - nie ma na liście WhatsAppa. Kliknąłem na zakładkę Aplikacje Windows. Zaznaczając tylko WhatsApp, kliknąłem prawy przycisk myszki i wybrałem opcję Odinstaluj. Zaznaczyłem jeszcze opcję Automatycznie usuń wszystkie znalezione pozostałości. Kliknąłem na Kontynuuj. Następnie kliknąłem na Skanuj.

Tak wyglądał proces odinstalowywania tego WhatsAppa przez Windows 10:

Tak wyglądało podsumowanie odinstalowania tego WhatsAppa przez Windows 10:

Masz wszystko wyraźnie pokazane na tych obu powyższych obrazkach.

Czy prawidłowo odinstalowałem tego WhatsAppa przez Windows 10 czy podczas próby odinstalowania gdzieś popełniłem błąd?

komentarz 4 dni temu przez TOWaD Mądrala (6,770 p.)
No w sumie nie wiem co może być nie jeszcze nie tak.
komentarz 4 dni temu przez Krzysiek_34 Mądrala (6,570 p.)
WhatsApp nie uruchamia się przez Win10, bo prawdopodobnie wymaga Win11. Wyczytałem na necie, że 14 października 2025 r. zakończyło się wsparcie techniczne dla Windows 10. Prawdopodobnie to jest główna przyczyna, że WhatsApp już nie działa na Win10.
komentarz 1 dzień temu przez TOWaD Mądrala (6,770 p.)
Nic mi o tym nie wiadomo bo mam win 10 i WhatsApp działa. A z tym wsparciem to można przedłużyć przez rok prawdopodobnie. A później Linux niem rady.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,022 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 405 wizyt
pytanie zadane 22 września 2020 w Urządzenia mobilne przez Krzysiek_34 Mądrala (6,570 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 580 wizyt

93,672 zapytań

142,593 odpowiedzi

323,149 komentarzy

63,199 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...