• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wykonanie projektu strony WWW w programie graficznym

0 głosów
206 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia w Grafika i multimedia przez whiteman808 Mądrala (5,540 p.)
Rozpisałem sobie projekt swojej strony WWW w pliku tekstowym lecz żeby lepiej zorientować się co i jak potrzebuję wykonać wstępny rysunek w programie graficznym. Potrzebuję rozrysować układ strony, kontenery zawierające poszczególne elementy witryny i menu. Do wyboru mam programy GIMP, Krita czy Inkscape ponieważ pracuję na linuksie. Którego z nich lepiej użyć? Czy rysunki powinienem wykonywać używając tabletu graficznego czy normalnie myszką da radę? Lepiej aby rysunek layoutu był w formie grafiki rastrowej czy wektorowej?
komentarz 17 stycznia przez adrian17 Mentor (354,880 p.)
...żadne z nich nie jest narzędziem do designu. (chyba że jako projekt się liczy rysunek na kartce, to to też przejdzie)

Figma nie wystarczy?
komentarz 17 stycznia przez whiteman808 Mądrala (5,540 p.)
Znasz jakieś dobre narzędzia open source na linuxa? Pytam bo Figma w wersji starter jest ograniczona do trzech projektów
komentarz 17 stycznia przez adrian17 Mentor (354,880 p.)
Są jakieś OSS odpowiedniki figmy, ale nie testowałem nigdy.
komentarz 17 stycznia przez whiteman808 Mądrala (5,540 p.)
edycja 17 stycznia przez whiteman808
Myślę żeby potestować Penpota. Dzięki za pomoc

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 25 stycznia przez trzczy Gaduła (3,320 p.)
https://jspaint.app

fajny program dla linuksiarzy. Bym tego designu nie przeceniał i zastosował coś lekkiego. Chyba że wchodzisz w jakieś kwestie niuansów typu czcionki. Ale ważne, aby to coś rysowało prostokąty i miało literki. W sumie strony web skaładają się z prostokątów. Tylko pamiętaj o przynajmniej 2 widokach mobile i stacjonarny. Pozdr.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 296 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia w Ogłoszenia, zlecenia przez pawusz0011 Nowicjusz (120 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 389 wizyt

93,672 zapytań

142,593 odpowiedzi

323,149 komentarzy

63,199 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...