• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sterowniki na laptopie.

0 głosów
111 wizyt
pytanie zadane 28 listopada w Systemy operacyjne, programy przez Zuzanna2112 Nowicjusz (160 p.)
Cześć!

Mam pytanie odnośnie sterownika AMD.

Posiadam laptopa HP 225 15.6 inch G9 Notebook PC.

Laptop spełnia swoje funkcję natomiast uruchamiając grę CS GO2 wyświetla się komunikat o błędzie sterownika AMD.
Ten laptop posiada zintegrowaną kartę graficzną więc jak na to że nie ma dedykowanej karty, gra chodzi całkiem nieźle i nawet idzie w nią pograć niestety po dłuższym czasie strasznie się zacina i tak w kółko. Da się zaktualizować, pobrać nowe sterowniki? Aktualizowałam przez menadżer urządzeń i na każdej aktualizacji pokazywało mi że laptop ma już zainstalowane najlepsze sterowniki lecz wydaje mi się że to może być też błąd menadżera który może jakimś cudem nie wykrywa błędów czy aktualizacji. Macie jakieś pomysły na ten problem? Czy menadżer urządzeń to najlepsze co idzie zrobić w tej sytuacji?
komentarz 2 dni temu przez Oscar Nałogowiec (29,360 p.)
Skoro problem występuje po pewnym czasie to pewnie jest kwestia temperatury - chłodzenie. Najprościej byłoby wyczyścić laptop w środku, bo kurz stopniowo osiada na elementach i pogarsza się chłodzenie elementów. Da się zrobić w domu, o ile posiadasz stosowne doświadczenie i narzędzia (często potrzebne są dziwne klucze i śrubokręty). Jeśli nie, to pewnie jakiś serwis może to zrobić od ręki. Drugą przyczyną może być kwestia zasilania - czy stan naładowania akumulatora zmienia się w trakcie grania?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 1 grudnia przez Paweł BPc Początkujący (350 p.)
Może spróbuj pobrać sterownik z oficjalnej strony AMD i go zainstalować, oprogramowanie AMD z tego co pamiętam nazywa się Adrenalin. Przesyłam link do strony:

https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html#search-browse-drivers
komentarz 2 dni temu przez Zuzanna2112 Nowicjusz (160 p.)

Dziękismiley

Zmniejszyłam lekko ustawienia graficzne gry i błąd już nie wyskakuje ale wciąż czasami zacina. Problem nie dotyczy internetu bo wtedy by pokazywało wysoki Ping, a tak czasami zatnie i zaraz się odcina, co prawda już nie tak często jak wcześniej. Coś tam jeszcze spróbuję żeby poprawić wydajność tej gry. Jak coś się poprawi to dam znać.

Jeszcze raz dzięki za linkiwink

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 544 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 442 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 309 wizyt

93,631 zapytań

142,553 odpowiedzi

323,056 komentarzy

63,137 pasjonatów

Advent of Code 2025

Top 15 użytkowników

1. 2658p. - dia-Chann
  2. 2510p. - DziarnowskiJ
  3. 2361p. - Łukasz Piwowar
  4. 2340p. - CC PL
  5. 2317p. - raydeal
  6. 2300p. - Adrian Wieprzkowicz
  7. 2243p. - rucin93
  8. 2117p. - Łukasz Eckert
  9. 2082p. - Michal Drewniak
  10. 1957p. - Maurycy W
  11. 1885p. - robwarsz
  12. 1811p. - rafalszastok
  13. 1600p. - Rafał Trójniak
  14. 1588p. - Tomasz Bielak
  15. 1494p. - ssynowiec
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...