• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wordpress - problem z LearnPress

0 głosów
340 wizyt
pytanie zadane 5 września 2025 w Systemy CMS przez zfx19 Nowicjusz (120 p.)
zmienione kategorie 5 września 2025 przez Arkadiusz Waluk
Cześć,

Akurat mam potrzebę wykorzystania jakiegoś LMSa w WordPressie i nawinął mi się film z pasji związany z LearnPressem. Wszystko super ekstra, ale mam jeden problem. W paneli admina WP, niestety nie rozwija mi się zakładka "Program Kursu". Instalowałem na nowo nawet WP i to jest jedyna wtyczka niestety problem nadal występuję. Prawdopodobnie to jest jakiś problem z AJAXEM. W odpowiedzi podczas próby rozwijania zakładki klient dostaje po prostu "1". Czy jest w stanie ktoś pomóc?
Dzięki :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 września 2025 przez Mirosław Zelent Nałogowiec (35,030 p.)

Jeśli coś zmodyfikowałeś w .htaccess (np. aby nie pokazywać tej strony na domenie) to dodaj tam zapisy z tego momentu filmu: https://youtu.be/tl6-XSBLFK8?si=-xNoUQlFmQsTzdfS&t=569 (dolna ramka)

A jeśli nie, to zrób downgrade learnpressa do niższej wersji (w jednej z wersji pojawiły się mocno zmienione accordiony, być może używany przez Ciebie temat używa starego sposobu - możesz też zmienić tymczasowo temat na jakiś defaultowy i sprawdzić czy program kursu "odżyje").

Jeśli to nie pomoże, to popróbuj inne sposoby permalinkowania, wyczyść cache (jeśli posiadasz w WP), zwiększ limity pamięciowe WP:

Wewnątrz wp-config.php:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

define('WP_MAX_MEMORY_LIMIT', '256M');

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 787 wizyt
pytanie zadane 21 stycznia 2021 w Systemy CMS przez Poczatkujaca s z.o.o Obywatel (1,860 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 226 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2021 w Systemy CMS przez Poczatkujaca s z.o.o Obywatel (1,860 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 10,799 wizyt
pytanie zadane 1 lutego 2020 w Systemy CMS przez Róża Użytkownik (560 p.)

93,758 zapytań

142,716 odpowiedzi

323,364 komentarzy

63,357 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...