• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Layout się rozjeżdża

0 głosów
450 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2025 w Egzaminy zawodowe przez Jabloniaczek Początkujący (320 p.)

E14-EE09-INF03/Arkusze egzaminacyjne E.14/Java-Script/2016 Sierpień at main · Jabloniaczek/E14-EE09-INF03 

Siemanko , mam taki problem , że hm... każda podstrona jakby wygląda inaczej. index.html wygląda jak wygląda kolejne podstrony jakby się powiększały. I załamuje ręce bo już nie wiem jak mam to zrobić . Próbowałem też z AI ale bezskutecznie. Poprosiłem go żeby sam napisał kod i o dziwo dobrze. Wkleiłem mu tego PDF'a z zadaniem . Wszystko ładnie pięknie. Prosiłem go , żeby porównał jego kod z moim i pokazał gdzie jest problem i wynik tego: 10 zmian w kodzie i dalej to samo w układzie. Doradzicie coś? pomożecie? wrzucić wam może jego kod? Dzięki za pomoc. Strasznie mnie to męczy. 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 12 sierpnia 2025 przez SzkolnyAdmin Szeryf (90,290 p.)
Powiem jak informatyk: u mnie wygląda tak samo na każdej stronie. Testowane na Firefoksie i Edgu w najnowszych wersjach. Ale jeżeli robiłeś zadanie z arkusza E.14-01-16.08, to po prostu wykonaj je zgodnie z wymaganiami, bo są różnice, i powinno wyjść dobrze.
komentarz 12 sierpnia 2025 przez Jabloniaczek Początkujący (320 p.)

Problem rozwiązany metodami prób i błędów. Nie wiem dlaczego to działa ale dodałem : 

1. Box-sizzing:border-box w sekcjach lewy i prawy. 

2. Dodane overflow-x: hidden w .sekcja prawy

3. Dodane max-width: 100% dla tabeli i innych elementów

Ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć? 

+ mimo tych zmian w Edge dalej jest to samo. Sprawdziłem na Operze i wszystko gra.  

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 274 wizyt
pytanie zadane 31 sierpnia 2020 w HTML i CSS przez rob Bywalec (2,440 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 868 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2019 w HTML i CSS przez maarittka Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 397 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2017 w HTML i CSS przez Newaz Użytkownik (880 p.)

93,731 zapytań

142,668 odpowiedzi

323,286 komentarzy

63,290 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...