• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wybór uczelni - Kraków

0 głosów
602 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2025 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez bodurson2137 Nowicjusz (120 p.)
Dostałem się na:
Informatyka/Informatyka stosowana UKEN
Informatyka Stosowana PK
Informatyka Stosowana UEK
tylko ciężko wybrać
UKEN jest podobno słaby ale ma chyba najlepsze ukierunkowanie na stosowanej
PK ma ponad 50% ECTS z jakiejś inżynierii mechanicznej
a UEK jest ekonomiczny...
komentarz 19 lipca 2025 przez SzkolnyAdmin Szeryf (90,290 p.)
A co cię najbardziej interesuje z tych kierunków? Poczytaj fora studenckie, porozmawiaj z ludźmi, może to pozwoli dobrze wybrać.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 lipca 2025 przez Wiciorny Ekspert (282,600 p.)
Ja byłem na Informatyce Stosowanej na UJ, ale potem przeniosłem się na informatykę na AGH, generalnie Stosowana Informatyka nie była moją bajką, głównie skupia się na matematyce, metodach numerycznych, algebrze i nie uważałem, że jest mi to potrzebne. Informatyki było tam niewiele,  chociaż fajnie wspominam architekturę systemów.
Sprawdź sobie programy nauczania i dostosuj je do tego, co byś chciał robić.

Na co Ty jesteś ukierunkowany, bo w pytaniu Twoim nie jest określony "powód" wyboru i nie jest też zawarte to w pytaniu.
To jaką uczelnie wybierzesz w kwestii - samego dyplomu, kompletnie nie ma znaczenia, może to być nawet uczelnia w Opatkowie, kierunek ma znaczenia tylko w kwestii tego, czego chcesz się uczyć, bo sam kierunek też nie ma znaczenia jaki ukończysz
komentarz 20 lipca 2025 przez bodurson2137 Nowicjusz (120 p.)
Szczerze najbardziej mi pasuje inf stosowana na ukenie po programie ale ich "renoma" i to że to nowy kierunek mnie zniechęca
Program UEK wygląda lepiej od PK, PK ponad 50% ECTS to jakaś inżynieria mechaniczna ale nie mam żadnego punktu odniesienia jak z poziomem nauczania, ciężko znaleźć ludzi co tam studiują
komentarz 20 lipca 2025 przez Wiciorny Ekspert (282,600 p.)
pytanie w jakim kierunku chcesz się rozwijać i co robić w przyszłości, to też determinuje, czy realnie studia i ich poziom- ma znaczenie, chociaż dalej uważam, że to tylko kwestia, albo w dużej mierze kwestia tego jak człowiek "sam' się uczy i ile samemu czasu poświęca.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,005 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 1,067 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 1,485 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Kamil Miętkiewicz Użytkownik (630 p.)

93,695 zapytań

142,612 odpowiedzi

323,223 komentarzy

63,225 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...