• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Aplikacja Santander na Androida (dziwna usterka)

Konkurs Mistrz Programowania
0 głosów
515 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2025 w Urządzenia mobilne przez Krzysiek_34 Mądrala (6,550 p.)

Witam.
Odnośnie obsługi mobilnej aplikacji w banku Santander, podaję podstawowe dane mojego telefonu:
1. Smartfon Xiaomi Mi 9T
2. Wersja Android 11 RKQ1.200826.002
3. Wersja aplikacji Santander 8.38.47 (od początku ta mobilna aplikacja ściągnięta tylko ze sklepu Play)

W tym moim smartfonie przy pierwszej próbie logowania, mogę bez problemu wpisać 4-cyfrowy kod PIN i wtedy jestem zalogowany w swoim banku Santander. Gdy wyloguję się z Santandera, to przy drugiej próbie logowania nie mogę już wpisać 4-cyfrowego kodu PIN.
Przy pierwszej próbie logowania bez problemu mogę zalogować się do swojego banku Santander, ale nie mogę już wykonać przelewu, bo nie mam możliwości wpisania 4-cyfrowego kodu PIN. Będąc zalogowanym - przelew mogę wykonać wtedy, gdy najpierw zrobię reset Androida w tym moim smartfonie i wtedy mam już możliwość wpisania 4-cyfrowego kodu PIN.

W momencie pojawienia się tej usterki, spójrzcie na napis - Pobieramy listę Twoich produktów. Gdy wcisnę palcem poniżej tego napisu, to wyskakuje powiadomienie na czarnym tle (widać to na zdjęciu).
Podsumowując - tak prezentuje się moja przedstawiona usterka.

Ze 3 tygodnie temu poprosiłem pracownika banku Santander, aby zgłosił tą usterkę do odpowiedniego działu obsługi tej mobilnej aplikacji. Moja prośba została zgłoszona przez pracownika banku Santander, ale prawdopodobnie z działu obsługi podeszli lekceważąco do tego tematu.

Mam 2 pytania:
1. Czy przyczyną tej usterki jest to, że mogę mieć coś namieszane w Androidzie?
2. Czy ktoś z Was korzystając z mobilnej aplikacji Santander na Androida - miał wcześniej do czynienia z taką usterką?

Będę wdzięczny za fachową pomoc.

Poniżej wysyłam 2 zdjęcia tej widocznej usterki:

komentarz 27 czerwca 2025 przez Jacek0325 Obywatel (1,320 p.)

Zdaje się, że nie umiem pomóc merytorycznie. Natomiast chciałbym ci pogratulować, że bardzo jasno i przejrzyście przedstawiłeś problem smiley

Pozdrawiam!

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 19 czerwca 2025 przez devcody Użytkownik (500 p.)

Trochę późno, ale cóż..
Z wyświetlanej wiadomości zgadywałbym, że przyznałeś jakiejś aplikacji uprawnienie do wyświetlania nad innymi. O zgrozo, można też tym przechwytywać ekran i widzieć, gdzie klika użytkownik, co by wyjaśniało dlaczego bank stara się to blokować. Na najnowszym MIUI (na Androidzie 11 powinno też być) można sprawdzić listę aplikacji które uprawnienie mają lub o nie prosiły i je odebrać:

Nie mam apki santandera, więc musisz przetestować to sam.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 224 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 453 wizyt
pytanie zadane 26 maja 2025 w Urządzenia mobilne przez Bartek91938282 Początkujący (460 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 531 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2020 w C i C++ przez Hardwell Dyskutant (9,060 p.)

93,655 zapytań

142,575 odpowiedzi

323,097 komentarzy

63,171 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...