No właśnie też tak myśle ale czemu tak jest jak wczesniej gdy miałem (dosłownie 2 tygodnie temu) tak nie było a nic nie grzebałem itp dodam jeszcze bo sprawdzam cały czas jak to się zachowuje i wgl że podczas gry w tego CS komputer po zmniejszeniu troche grafiki itp chodzi normalnie stabilnie bez jakiś nagłych skoków tych wentylatorów ale dziwna sytuacja pojawia sie gdy wchodze w grze w ustawienia > obraz > zaawansowane ustawienia grafiki tylko tam wejde nic nie zmieniam nagle wszystkie wentyle ruszaja na maksa, gdy zmniejszyłem ilość fps tak na 250-300 trochę sie uspokoił ale gdy dam 320-350 i wiecej to jak samolot ale to tylko tam w tej sekcji ustawień bo gdy tam dam nawet 400fps max i wejdę do gry to jest normalnie.. nie wiem co się tutaj stało. Może odinstalować tego Gigabyte Control Center całego ? i może zainstalować sterownik Adrenaline czy nie warto bo coś czytałem ze ta Adrenalina od AMD podkręca sama procki bez wiedzy użytkownika a tego bym chciał uniknąć dlatego mam te stery z Windows Update co zainstalował do karty itp.
Temperatury sprawdzałem na full ustawieniach to procesor 60°C , karta graficzna 52-55°C reszta pamięci itp tak po 35°C
Wydaje mi się ze temperatury są ok
Tutaj mam taki wykres na trybie "Normal" w GCC tak jest ustawiony tak samo jest w BIOS Smart Fan 6
https://ibb.co/tpyLpMTg
Słaba jakość ale widać.