Nie wiem, czy teraz to już są te czasy...
Dużo kolorów, dużo się dzieje, wysyp ikonek/technologii/buziek etc. a naprawdę brak w tym konkretu i to co najważniejsze, trudno znaleźć, lub męczy się już człowiek, żeby do przez to przejść i wybrać to, co "potencjalnie" powinno interesować, kiedy zostaje zbombardowany kolorystyką i przepychem.
To już nie te czasy, że kogoś interesuje, że potrafisz zrobić kolorek, kształt, dodać jakieś logo, wkleić buźki, to można zrobić - bez kodowania z narzędziami low code / no code
Wchodzę w stronę startową " o mnie", nie widzę ile masz doświadczenia, nie widzę specjalizacji ( stacku technologicznego), nie widzę, co oferujesz, w czym jesteś dobry, gdzie zmierza twoja kariera, albo generalnie kierunek rozwoju programistycznego.
Za to otrzymuje " co lubisz", "jak taktujesz programowanie, że widzisz w tym pasje"- czyli, czym się pasjonujesz,
Jest wskazane, okej, że jesteś tutaj, żeby "supportować w ...", ale naprawdę z punktu widzenia KLIENTA, to mnie interesuje mięso, nie Twoja osoba, ja nie muszę Cię lubić, nie muszę wiedzieć, jakie masz hobby, co lubisz etc.
Nie traktuj tego jako atak, a wskazówki, mamy już inne czasy, to nie lata 2015 - kiedy takie rzeczy były na pożytku dziennym, teraz trudno się przebić, trudno pozyskać klienta, pracę etc. bo liczy się "mięso", dużo rzeczy można już zrobić bez kodowania, szybko i prosto lub z minimalnym jego wykorzystaniem, a kodowanie jest potrzebne do realnych problemów, w których właśnie pojawia się programista.
- Projekty są, w miarę składne i opisane to jest dobry plus, ale zanim do tego doszedłem w sumie, nie wiedziałem, co robię na tej stronie, stack dopiero na dole, powinno być coś w skrócie ' o mnie' .
Nie dodawaj instagramu do portfolio, jeśli nie jest to biznesowy instagram