dzień dobry
zaczęłem tworzyć gre z wykorzystaniem canvas ale z niej zrezygnowałem bo czuję że nie dam rady jej dokończyć bo dopiero zdobywam doświadczenie związane z tworzeniem gier. po za tym jestem już sfrustrowany bo pracuję już nad tym kilka godzin a efekty są niewielkie. Myślę jednak że sama gra może mieć potencjał więc aby go nie marnować zostawiam ją do dokończenia (lub napisania jej od nowa bo jak pisałem wyżej nie mam w tworzeniu gier, więc kod z punktu widzenia zaawansowanych programistów jest raczej kiepski)
sama gra polegałaby w moim zamyśle ma tym, że na dole ekranu jest gracz który musi bronić się przed zombie nadchodzącymi z góry na 1 z 5 ścieżek. gracz może zmieniać ścieżki (platformy na których stoi) klikając na nie. przegrywa jeśli zombie dotrą do muru osłaniającego gracza i go zniszczą. planowałem dodać też uplepszenia obrażeń gracza, prędkości, broni, itp. z czasem mogły by się pojawiać różne, mocniejsze typy zombie. narazie gra jest na etapie że jest gracz, mur, tło, gracz i zombie mogą się przemieszczać , a zombie traci hp i umiera jeśli gracz w niego trafi. próbowałem teraz dodać system fal, ale gdy odpalam gre po pewnym czasie wszystko się jakoś dziwnie przemieszcza i wogóle jest jakiś haos, podejrzewam że to przez obracanie zombie, ale można to usunąć poprostu obracając fizycznie pliki bez robienia tego w canvas. w każdym razie już poprostu nie chce mi się tego kończyć, nie mam komputera a telefon ma ograniczone możliwości.
jeśli zdecydujesz się ją dokończyć to przepraszam za złe ścieżki do plików - tworzyłem to na telefonie a z niego nie da się (chyba) przesyłać folderów na strony więc poprostu przesłałem pliki bez zmiany ścieżek bo trochę ich było a mi się nie chciało ich zmieniać.
pliki:
https://gofile.io/d/14dG5h