• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ankieta na studia - Jak metodyka Scrum i Kanban wpływa na efektywność pracy

Cloud VPS
0 głosów
119 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Paweł Romanoski Początkujący (340 p.)
Cześć!
W ramach mojej pracy licencjackiej prowadzę badania dotyczące wpływu metodyk Scrum i Kanban na efektywność pracy. Zwracam się z uprzejmą prośbą do osób pracujących w branży IT o wypełnienie krótkiej ankiety — jej wypełnienie nie powinno zająć więcej niż 5 minut.

https://forms.gle/ASTvAZmnHxLNuzzs9
komentarz 22 kwietnia przez marcin99b Szeryf (84,410 p.)

Jak metodyka Scrum i Kanban wpływa na efektywność pracy

https://www.youtube.com/watch?v=T0tljbxQcgM

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 22 kwietnia przez marcin99b Szeryf (84,410 p.)
Ja bym powiedział że to wszystko zależy od zespołu i tego kto organizuje scruma, w jakim celu itd.

Z mojego doświadczenia, zazwyczaj wygląda to tak że ktoś z dyrektorów przeczytał mądrą książke, zrozumiał o co chodzi, stwierdził że to dobry pomysł... a później każe to wprowadzać. Niżsi menadżerowie nie są zainteresowani tematem, nie chcą się uczyć co autor miał na myśli, oni mają swoje sposoby, no ale szef kazał to sie zmuszą do zrobienia "scruma".

Niektórzy starają się modyfikować elementy pod swoją korzyść (bo przecież scruma można dostosowywać hehe) i wychodzą systemy zarządzania, które są dosłownym przeciwieństwem wizji autora.

Także pytając ludzi czy lubią scruma, zazwyczaj dostaniesz odpowiedzi, czy podobała im się ta udziwniona wersja, którą próbował wprowadzić ich menadżer... która pewnie nie miała nic wspólnego ze scrumem, poza nazwami spotkań i tym że było dużo gadania.

Podobne pytania

93,455 zapytań

142,450 odpowiedzi

322,719 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...