• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Acer Aspire E5-575G 32GB Ram ..

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
67 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia w Sprzęt komputerowy przez Nekudu Początkujący (370 p.)
Witam posiadam takiego laptopa jak w temacie i mam problem z Pamięciami RAM.

Mialem wcześniej 4GB pamięci.

Zakupiłem kość 20Gb i swoja stara 4GB wszystko fajnie działa pokazuje 24GB.

Ale problem jest taki ze dostałem laptopa z kością 8gb DDR4 laptop działający i wgl wszystko z nim ok.

Po włożeniu tej kości 8GB do laptopa gdzie jest 20Gb w jednej powinno mi pokazywać ze mam 28GB Ram a pokazuje 24 ? W msconfig itp robiłem tam wszystko ale nie mogę znaleźć odpowiedzi zmieniałem sloty itp na stronie Acer pokazuje ze maksymalna pamięć RAM do tego modelu to 32gb więc normalnie powinno pokazać procesor jaki mam to i3-7100u jak to rozwiązać ?
komentarz 9 kwietnia przez Hardwell Dyskutant (9,020 p.)
Sprawdzałeś ile BIOS widzi RAMu? próbowałeś "przekładać" pamięć pomiędzy slotami? spróbuj też wsadzić kość 4GB i 8GB i sprawdź ile pamięci pokaże.

jeżeli masz możliwość podaj modele pamięci ram.
komentarz 9 kwietnia przez Nekudu Początkujący (370 p.)
W Bios pokazuje też 24 GB.

Jestem teraz w pracy ale wcześniej włożyłem tylko ta 8GB i pokazuje 8 normalnie.

Przekładałem sloty itp a modele nie pamiętam dokładnie ale prawie takie same parametry tylko marki różne i szybkość one są 2666Mhz jeden Kingston a drugi jakiś no name Sphinx czy jakoś tak ale działają  normalnie. Powinienem miec 2133MhZ ale bez problemu 20+4 śmiga tylko cos z tym 20+8 nie chce zaskoczyć pokazuje 24.

Tylko nie wiem czemu nie pokazuje 28gb tylko 24 a profesor może ogarnąć niby 32Gb a dokładny model laptopa to ACER Aspire E5-575G-38ZY.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 41 wizyt
pytanie zadane 20 marca w Sprzęt komputerowy przez Nekudu Początkujący (370 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,282 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 71 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2024 w Sprzęt komputerowy przez Tadzio001 Obywatel (1,640 p.)

93,440 zapytań

142,432 odpowiedzi

322,679 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...