• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[PRACA] Java Developer [do 12 700 PLN brutto/ UoP]

+1 głos
522 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2025 w Ogłoszenia, zlecenia przez Infolet Początkujący (420 p.)

Poszukujemy programisty Java z 2+ letnim doświadczeniem.
Projekt - rozwijanie platformy mikrousług do zdalnych aktualizacji oprogramowania samochodowego.

Najważniejsze informacje:

• Praca z Java, Spring Boot, Hibernate nad realnym produktem
  • Możliwość rozwoju w nowoczesnych technologiach Payara Micro, GitHub Actions
  • Wpływ na innowacje w branży automotive

Co oferujemy?

• Praca zdalna lub relokacja (pakiet relokacyjny)
  • Szkolenia i rozwój – wewnętrzne i zewnętrzne
  • Pakiet medyczny, Multisport, ubezpieczenie
  •  95 - 115 PLN/h (B2B) / 10 300 – 12 700 PLN brutto (UOP)

Brzmi ciekawie? Aplikuj lub przekaż znajomym - może ktoś będzie zainteresowany. 
Szczegóły oferty tutaj 

1
komentarz 20 marca 2025 przez Wiciorny Ekspert (283,440 p.)

Byłoby coś dla mnie ale ja z expa to +8 lat, i zasadniczo uważam że wynagrodzenie to takie trochę poniżej marketu, chyba, że to faktycznie taki 2 letni junior/mid.  

Plusika dam, bo są widełki smiley

Ja nie wiem co się z wami dzieje, ale jak wy proponujecie senior full stack developerowi  14 400 – 16 800 PLN brutto (UOP)  brutto, to chyba naprawdę szukacie wyzysku. 

komentarz 20 marca 2025 przez Infolet Początkujący (420 p.)
Hej!
Dzięki za plus!
Do tej oferty Java Developer - faktycznie tu są takie 2 lata doświadczenia, jak ktoś będzie 1,5+ ale pokaże że coś umie to też ma szanse.

Co do stawek obserwujemy u naszych klientów zamrożenie stawek, albo wręcz lekki spadek :( Ogólnie, nie ma już takiego zapotrzebowania na specjalistów jak 2-3 lata temu. Firmy 3 razy się zastanawiają czy faktycznie powinny startować z projektem. Ale to pewnie też wiesz z własnych obserwacji.

Co do oferty na Senior Fullstack na duży plus jest to, że faktycznie praca jest zdalna.
komentarz 20 marca 2025 przez Wiciorny Ekspert (283,440 p.)

Ogólnie, nie ma już takiego zapotrzebowania na specjalistów jak 2-3 lata temu. 

pierwsze słyszę o czymś takim, żeby zapotrzebowanie na specjalistów malało ( na ludzi bez doświadczenia, nie specjalistów, to oczywiście), jak ofert pracy jest coraz więcej, w raz z AI, co raz więcej ludzi jest potrzebnych, zresztą można sprawdzić nawet wykresy dostępne przez NoFluffJobs, BulldogJobs czy  justjoin.it który nawet często na LinkedIn robi raporty dotyczące stanu i rynku pracy. 
Należy też patrzeć do okresu "przed pandemią", bo pandemia, rodziła za duże kredyty na zatrudnienie, co napompowało rynek :) 

Powodzenia w znalezieniu mimo to, ja oczywiście rozumiem, że skoro wy zatrudniacie na zasadzie TVC, kontraktorów to budżet nie należy do końca od was, to są też minusy pracy jako kontraktor. 

Ja też nigdy nie winie rekrutrów za widełki, bo oh... zgrozo to jest ich straszna bolączka, że muszą wyjść na rynek z tym, co daje im firma. 

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 266 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2018 w Ogłoszenia, zlecenia przez mszot Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 192 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 202 wizyt

93,765 zapytań

142,721 odpowiedzi

323,372 komentarzy

63,359 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...