Sprawdź jak liczą punkty na uczelni którą planujesz, u mnie było tak że biorą pod uwagę tylko najkorzystniejszy wynik z grupy przedmiotów ścisłych.
Slyszalem tez cos ze studia niestacjonarne maja mniejszy prog punktowy
Tu nie chodzi o próg punktowy... chociaż może istnieją uczelnie z czymś takim, tylko o sortowanie kandydatów po ilości punktów. Na studia dzienne zazwyczaj chce iść więcej osób, więc trudniej się dostać.
Choc nie ukrywam ze wolalbym isc na stacjonarne (+ do tego pewnie zaoczne
Zaoczne to potoczna nazwa niestacjonarnych (mało intuicyjna nazwa, ale ma sens, bo zaoczne nie zmuszają do układania codzienności wokół studiów).
Co do matmy, zastanów się dlaczego jesteś z niej słaby, bo ludzie nie radzą sobie z różnych powodów i niektóre z nich mogą sie negatywnie odbijać na informatyce. Ja byłem słaby z nauki na pamięć pod testy, zawsze ogarniałem co liczymy i dlaczego, ale miałem słabe oceny bo jak przychodziło do testów, to nie pamiętałem który wzór jak wygląda. Jak zaczęliśmy korzystać z tablic maturalnych na lekcjach, nagle okazało się, że z ucznia który ledwo zdaje, zmieniłem się w takiego dostającego 4 i 5. Znałem też ludzi którzy po prostu nie rozumieli co się dzieje, umieli się nauczyć wszystkiego na pamięć, mogli mieć nawet dostęp do internetu, a i tak nie potrafili tego przełożyć na obliczenia - często to ci sami ludzie, którym brakuje intuicji do ułatwiania sobie codziennego życia matmą... i ci sami, którzy mają problem z rozumieniem zależności między mechanizmami/wydarzeniami/itp.