Hej, jako absolwent powiem tak: Jest lżej z matmą, ale w zamian masz dużo więcej fizyki, algebry i również niestety jest duży nacisk na analitykę stosowaną, rachunki prawdopodobieństwa i teorię automatów, więc logika matematyczna, matematyka/ fizyka, to tak naprawdę pierwsze 3 semestry, półtora roku, potem już tego trochę mniej.
Wątpię, żebyś dał radę ułożyć naukę pod siebie, bo rozkład jazdy XD jest szalony i zazwyczaj spędza się na uczelni cały dzień, mając pochrzanione okienka, z tego co wiem od 5 lat nic się nie zmienia.
Czas na pracę nie ma szans, tylko weekendowo, chyba, że dopiero od 2-3 roku, ale większość moich znajomych, zrezygnowała z kierunku i zdecydowałą się na pracę, chyba, że pracujesz "wieczorowo", to wtedy jest opcja.
na pewno na pierwsze dwa lata nie ma na to szans, potem myślę, ze spokojnie po licencjacie. Jest tam tyle niepotrzebnych przedmiotów, zapychaczy ECTS, też te przedmioty same w sobie i laborki są wymagające, że ja ledwo miałem czas na programowanie we własnym zakresie (bo na to nie ma co liczyć na zjęciach etc, a samo podejście do języków programowani jest bardzo techniczne, numeryczne i algebraiczne).
Drugie studia robiłem na AGH i to polecam :)