• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Od dzisiaj rozszerzenie uBlock Origin nie jest już obsługiwane

0 głosów
1,117 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2025 w Sieci komputerowe, internet przez Krzysiek_34 Mądrala (6,640 p.)

Witam.

Przed chwilą wyskoczyło mi powiadomienie, że od dzisiaj rozszerzenie uBlock Origin nie jest już obsługiwane.sad

Czy znacie alternatywne rozszerzenie do blokowania reklam, aby nie było gorsze od tego uBlock Origin?

1
komentarz 5 marca 2025 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,640 p.)

Jakiś dziwak dał MINUSA na tym moim założonym temacie - nawet nie znam powodu. Brak tu sensu i logiki. Na tym forum musi panować jakiś dziwny regulamin.surprise

5 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 4 marca 2025 przez WojAbuk Gaduła (3,500 p.)
Z tego co wiem to Google chrome zmieniło politykę co do rozszerzeń i teraz większość blokerów reklam przestało działać. Zmień przeglądarkę. Mi w Firefox uBlock Origin działa.
komentarz 4 marca 2025 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,640 p.)

Szkoda nerwów na tego Google Chroma. Twórców Google Chroma nie obchodzi to, że użytkowników irytują te pojawiające się durne reklamy na ich przeglądarce. Pewnie chodzi im o kasę z reklam, bo widocznie stali się bardziej pazerni. Jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to już wiadomo o co chodzi.surprise

No cóż, będzie trzeba zrezygnować z tego Google Chroma.

Dzięki za info.

+3 głosów
odpowiedź 4 marca 2025 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,680 p.)
Pomocny może okazać się ten poradnik:

https://blog.szurek.tv/post/jak-uzywac-ublock-origin-pomimo-zmian-w-google-chrome/
TL;DR - albo pobieracie uBlock Origin Lite, albo grzebicie w rejestrze.

Inna opcja, jak pozostali koledzy zauważyli, to korzystanie z Firefoxa. Chyba, że czytałeś o ich ostatniej aferze z warunkami użytkowania.

Tak to możesz pobrać przeglądarkę Zen lub LibreWolf - niezależne forki Firefoxa, które mają na dzień dobry zainstalowany uBlock Origin. Problem w tym, że do nich trzeba się przyzwyczaić. LibreWolf jest strasznie rygorystyczny, a Zen ma całkowicie inny układ.
Dzięki za info, że ten uBlock Origin podziała jeszcze do czerwca tego roku na Google Chrome.
+2 głosów
odpowiedź 4 marca 2025 przez Toxc Dyskutant (8,680 p.)

Witam.

Przed chwilą wyskoczyło mi powiadomienie, że od dzisiaj rozszerzenie uBlock Origin nie jest już obsługiwane.sad

Można go jeszcze włączyć dostaniesz parę pytani czy na pewno chcesz go włączyć .

Masz rację. Tego uBlock Origin można włączyć i podziała to jeszcze do czerwca tego roku na Google Chrome.
+2 głosów
odpowiedź 4 marca 2025 przez Wiciorny Ekspert (283,300 p.)
Od dawna jesli chodzi o oglądanie i blokowanie reklam to przesiadłem się na fire-foxa z chroma i polecam- tam z niczym nie ma problemów
komentarz 4 marca 2025 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,680 p.)
Mogę spytać o opinię odnośnie niedawnej afery wokół Firefox'a? Sam jestem jego miłośnikiem, ale troszkę ta aktualizacja warunków mnie wystraszyła.
0 głosów
odpowiedź 4 marca 2025 przez Monsteeris Nowicjusz (140 p.)
Jeśli uBlock Origin już nie działa, możesz spróbować AdGuard lub AdBlock Plus. Oba są dobrymi alternatywami do blokowania reklam i powinny działać równie dobrze
komentarz 4 marca 2025 przez Krzysiek_34 Mądrala (6,640 p.)
Czasami chciałbym skorzystać z Google Chroma, bo już się do niego przyzwyczaiłem.

Do Google Chroma ogólnie lepszy AdGuard czy AdBlock Plus?

Czy masz praktyczne porównanie?
komentarz 5 marca 2025 przez Osse Stary wyjadacz (11,010 p.)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 939 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 812 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 600 wizyt

93,734 zapytań

142,671 odpowiedzi

323,293 komentarzy

63,295 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...