• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szukam BIOS-u do serwera HP ProLiant ML150 G6

0 głosów
199 wizyt
pytanie zadane 14 lutego w Systemy operacyjne, programy przez Matejowicz Nowicjusz (160 p.)
edycja 15 lutego przez Matejowicz
Szukam BIOS-u do serwera HP ProLiant ML150 G6. Jest on zablokowany na stronie HP. Czy istnieje gdzieś inne miejsce, gdzie mogę go znaleźć? lub czy ktoś ma może plik tego biosu. Chodzi o wersję z 2011 roku lub nowszą. Mam problem, ponieważ serwer nie może ustawić odpowiedniej krzywej wentylatorów i one działają na maksymalnych obrotach.
komentarz 15 lutego przez overcq Pasjonat (22,630 p.)

Na stronie HP nie ma wersji nowszej niż z 2011 roku. To, że została upubliczniona później nie ma znaczenia.

Poza tym w opisie zmian nie ma nic o ustawianiu mniejszej prędkości wentylatorów, a ta dyskusja na forum potwierdza w przekonaniu, że bez wymiany wentylatorów pracujących na pełnych obrotach na cichsze niewiele da się zrobić.

Czy masz jakieś konkretne informacje o wersji nowszej niż z 2011?

komentarz 15 lutego przez Matejowicz Nowicjusz (160 p.)
okazało się to po dłuższym szukaniu literówką i najnowsza jest z 2011 jak mówisz. Po przeszukaniu biosu okazało się również, że mój bios nie widzi temperatur żadnego z dwóch cpu

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 392 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez remi Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 3,547 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 274 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2020 w Sprzęt komputerowy przez Vineq Nowicjusz (120 p.)

93,600 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,084 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...